Nelikliit püüab Kohtla-Järvel Keskerakonda võimult tõrjuda

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järvel kogus kõige rohkem hääli, 613, palju aastaid opositsiooni liidriks olnud sots Eduard Odinets.
Kohtla-Järvel kogus kõige rohkem hääli, 613, palju aastaid opositsiooni liidriks olnud sots Eduard Odinets. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogus nelja peale kokku ühekohalise enamuse saanud valimisliidud ja erakonnad püüavad linna aastakümneid valitsenud Keskerakonda võimult tõrjuda. 

Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Reformierakond ning valimisliidud Restart Kohtla-Järve ja Progress teatasid kolmapäeva hommikul, et  on alustanud konsultatsioone nelikliidu moodustamiseks Kohtla-Järvel.

Neljal poliitilisel jõul on Kohtla-Järve 25-liikmelises volikogus 13 kohta ning koalitsiooni sünd on võimalik.

„Ainult neljakesi on meil võimalik saata Keskerakond, kes on ainuvalitsenud linnas ligi veerand sajandit, sundpuhkusele. Valijad on andnud selge signaali, et vajavad muutusi, uut valitsemiskultuuri ja värskeid tuule Kohtla-Järve võimukoridoridesse“, ütles sotsiaaldemokraatide nimekirja liider Eduard Odinets.

Sotsiaaldemokraatidel on uues volikogus 5 kohta, valimisliidul Restart Kohtla-Järve 4, Reformierakonnal 2 ning valimisliidul Progress 2 kohta.

Keskerakond võitis küll taas Kohtla-Järvel valimised saades 12 kohta, kuid erakond jäi ilma ainuvõimust. Eelmises volikogus oli Keskerakonnal 18 kohta. Võrreldes eelmiste valimistega kaotas Keskerakond üle 3000 hääle. 

Kohtla-Järve senistest juhtidest oli eriti tagasihoidlik oli viis aastat linnapea ametis olnud Ljudmila Jantšenko tulemus - 93 häält.

Keskerakonna ja linnapea tulemust nimetas halvaks ka keskerakondlane Anton Dijev, kes sai oma erakonnas paremuselt teise tulemuse. 

Kohtla-Järvel oli parim häältekoguja ülekaalukalt sots Eduard Odinets, kes sai 613 häält. 

Vaata häälte jagunemist Kohtla-Järvel siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles