Üle tuhande Ida-Viru esimese klassi õpilase saab Lions-klubilt kingituse

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Helgi Kopliorg ja tema kolleegid külastavad kümneid Ida-Virumaa koole. Kingipakid on juba ootevalmis.
Helgi Kopliorg ja tema kolleegid külastavad kümneid Ida-Virumaa koole. Kingipakid on juba ootevalmis. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eestis käivitus Lions-liikumise algatatud heategevuslik kampaania "Lahke naeratus loeb", mille eesmärk on juhtida laste ja nende vanemate tähelepanu suuhügieeni tähtsusele. Kohtla-Järve Lions-klubi liikmed külastavad kõiki Ida-Viru koole ning annavad esimese klassi õpilastele üle hambaharja ja -pastaga kingikotid.

Tartu ülikooli hambaarstiteaduse instituudi uuringu kohaselt olid 2019. aastal vaid 28 protsendil kuueaastastest lastest täiesti terved piimahambad. 58 protsenti laste hammastest vajas kohest ravi, 66 protsendil aga avastati kaaries. Seda vaatamata sellele, et Eestis on kuni 19aastaste laste ja noorte hambaravi tasuta. Uuringu andmetel peseb 69 protsenti kuueaastastest lastest hambaid kaks korda päevas, seitse protsenti nii, kuidas juhtub, ning ülejäänud üks kord päevas.

"Kuid terved hambad ei ole ju ainult ilus naeratus, vaid eelkõige hea tervis," rõhutas Kohtla-Järve Lions-klubi president Helgi Kopliorg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles