Jõhvi kempleb transpordiametiga maanteealuse tunneli pärast

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tallinna-Narva maantee ning Jõhvi-Uikala ristmiku ohutus jalakäijatele on ennegi arutelusid põhjustanud. Nüüd, kui planeerimisel on tuhanded uued töökohad Jõhvi põhjaossa jäävas äri- ja logistikapargis, on tõusnud vaidlus selle üle, kas ja kes peaks rajama tulevastele töötajatele ohutu maanteeületuskoha.
Tallinna-Narva maantee ning Jõhvi-Uikala ristmiku ohutus jalakäijatele on ennegi arutelusid põhjustanud. Nüüd, kui planeerimisel on tuhanded uued töökohad Jõhvi põhjaossa jäävas äri- ja logistikapargis, on tõusnud vaidlus selle üle, kas ja kes peaks rajama tulevastele töötajatele ohutu maanteeületuskoha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Transpordiamet keeldub kooskõlastamast Jõhvi äri- ja logistikapargi detailplaneeringu järgmist etappi, kuna see ei näe ette jalakäijate ülekäigukohta maanteel. Vald leiab, et pole nende asi seda rajada, Jõhvi poolele on asunud ka rahandusministeeriumi esindaja.

Sel nädalal saatis Jõhvi vallavanem Maris Toomel transpordiametile kirja, kus märgib, et Jõhvi valla arengus on väga olulised objektid nii Tallinna-Narva maantee äärde jääv Jõhvi äri- ja logistikapark kui ka transpordiameti projekteeritav 2+2-kiirtee lõik Jõhvi linna põhjaosas. "Mõlemad objektid nõuavad põhjalike kaalutlusotsuste tegemist, kuigi seejuures mitte nende lõputut ümbertegemist. Kahjuks peame nentima, et mõningate planeeringute menetlemine on muuhulgas transpordiametis toimunud muudatuste tõttu venimas."

Transpordiamet keeldub kooskõlastamisest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles