Eve East valiti taas Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu juhiks

Põhjarannik
Copy
Eve East on Toila vallavanema ameti kõrvalt juhtinud Ida-Virumaa Omavalitsuste Liitu alates 2018. aasta kevadest.
Eve East on Toila vallavanema ameti kõrvalt juhtinud Ida-Virumaa Omavalitsuste Liitu alates 2018. aasta kevadest. Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimehena jätkab maakonna ühe väiksema valla, Toila, vallavanem Eve East, kes on selles rollis olnud alates 2018. aasta kevadest. 

Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu (IVOL) juhatus valis esimeheks taas Eve Easti, aseesimeheks sai Lüganuse vallavanem Marja-Liisa Veiser.

IVOLi juhatuse on koosseis on selline: Tauno Võhmar (Alutaguse vallavanem); Toomas Nael (Kohtla-Järve linnapea); Marja-Liisa Veiser (Lüganuse vallavanem); Maris Toomel (Jõhvi vallavanem); Maksim Iljin (Narva-Jõesuu linnapea); Katri Raik (Narva linnapea); Jelena Koršunova (Sillamäe Linnavolikogu liige) ja Eve East (Toila vallavanem).

Tähelepanuväärne on, et kui Keskerakond sai viimastel kohalikel valimistel Ida-Virumaal üle 34 protsendi häältest, siis IVOLi juhatuses on ainus keskerakondlane Sillamäe volikogu liige Jelena Koršunova. 

Eve East kuulus kolm aastat Keskerakonda, kuid astus sealt mullu novembris välja, põhjendades seda talle vastutöötamisega erakonna sees ning partei vähese toega. Veiser kuulub Isamaasse.

Eve East sõnas, et IVOLi esimehena on ta  eesmärgiks kõikide kohalike omavalitsuste ühishuvide sõnastamine ja esindamine. Ta tahab olla  tasakaalustaja ja leida maakonna jaoks parimaid lahendusi.  

Omavalitsuste liit ühendab maakonna kaheksat  omavalitsust ja täidab ka maakondliku arendusorganisatsiooni ülesandeid kultuuri, hariduse, rahva tervise ja turvalisuse valdkonnas ning korraldab maakonna arengustrateegia koostamist ja elluviimist.

Liidu tegevuse eesmärgiks on koordineerida maakonna arengut ning kohalike omavalitsuste vahelist koostööd ja rahvusvahelist suhtlust. Omavalitsuste liit on ka maakonna sümbolite ja Ida-Virumaa identiteedi hoidja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles