Georgi lindid ja muu Vene sümboolika läks keelu alla

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mõni päev tagasi soditi Alutaguse vallas Jõhvi-Kuremäe teel Pannjärve ristmiku lähedal asuvale bussiootekojale Venemaa Ukraina-vastast agressiooni tähistav sümbol. Sellised juhtumid võtab politsei praegu uurimise alla.
Mõni päev tagasi soditi Alutaguse vallas Jõhvi-Kuremäe teel Pannjärve ristmiku lähedal asuvale bussiootekojale Venemaa Ukraina-vastast agressiooni tähistav sümbol. Sellised juhtumid võtab politsei praegu uurimise alla. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavused teise maailmasõja lõpu tähistamised Ida-Virumaal tulevad teisiti, sest politsei on ajutiselt keelustanud meie maakonnas ning Harjumaal vaenuliku sümboolika kasutamise ning on juba kaks nädalat kimbutanud autoomanikke, kelle sõiduki salongis ripub Georgi lint või aknaklaasil on Vene agressiooni Ukrainas sümboliseeriv tähemärk.

Politsei keelab 9. mai tähistamisega seotud avalikud koosolekud ja seal sõjasümboolika kasutamise, et vältida provokatsioone. Keelatud on näiteks Nõukogude Liidu ja Vene Föderatsiooni lipud, Georgi lindid ja vormirõivad. Esialgu kehtestatakse keeld Harjumaal, samuti ei lubata selliseid koosolekuid Ida-Virumaal ning vajaduse korral laiendatakse keeldu üle Eesti.

Politsei lubab eirajaid ka kinni pidada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles