Siseminister tunnustas Toila vabatahtlike merepäästjate panust

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Toila vabatahtlikud merepäästjad ei tegele mitte ainult turvalisuse tagamisega, vaid löövad kaasa ka filmis, kui vaja. Pilt on tehtud 2020. aasta suvel, kui Toila sadamas võeti üles rahvusvahelise filmi "Erik Kivisüda" lõpustseeni.
Toila vabatahtlikud merepäästjad ei tegele mitte ainult turvalisuse tagamisega, vaid löövad kaasa ka filmis, kui vaja. Pilt on tehtud 2020. aasta suvel, kui Toila sadamas võeti üles rahvusvahelise filmi "Erik Kivisüda" lõpustseeni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aasta vabatahtliku merepäästeühingu aunimetuse pälvinud MTÜ Toila Merepääste abistab merehädalisi ja osaleb mitmesugustel üritustel, et tuua inimesi sadamasse. Sel laupäeval viivad nad huvilisi uue kaatriga merele.

Siseminister Kristian Jaani tunnustas Toila vabatahtlikke merepäästjaid silmapaistva panuse eest elanike turvalisusse. Hiljuti ostis merepäästeühing kogukonna kaasabil Inglismaalt uue merepäästekaatri, millel algab esimene täisaasta Toila rannikuvetes ja mis teeb vabatahtlike tegevuse kogukonnale veel nähtavamaks.

Lähim võimalus näha uut merepäästekaatrit ning muud vabatahtlike tehnikat ja varustust avaneb juba sel laupäeval avatud kalasadamate päeval. "Meresõiduks saab kohapealt osta vautšeri, millega toetad nii üritust kui ka merepäästet. Näitame huvilistele akvatooriumis ka esmaseid päästeharjutusi, näiteks seda, kuidas näeb välja pinnalt päästmine," rääkis MTÜ Toila Merepääste juhatuse liige Andres Aadumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles