Kohtla-Nõmmelt pärit Karolin Kaivoja määrati jalgpalli meistrite liiga finaali abikohtunikuks

Põhjarannik
Copy
Karolin Kaivoja.
Karolin Kaivoja. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Euroopa jalgpalliliit UEFA määras Kohtla-Nõmmelt pärit Karolin Kaivoja  21. mail Torinos peetava naiste Meistrite liiga finaali abikohtunikuks. 

Kaivoja teeb seega taas ajalugu, sest varasemalt ei ole eestlased Meistrite liiga finaali kohtunikebrigaadi kuulunud, teatas Eesti jalgpalliliit. 

21. mail Torinos toimuvas finaalis lähevad vastamisi FC Barcelona ja Olympique Lyonnais. Avavile kõlab Eesti aja järgi kell 20.00 ning kohtumisele saab kaasa elada DAZN YouTube’i kanali vahendusel.

Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi vilistlane Karolin Kaivoja astub Euroopa naiste klubijalgpalli suurkohtumiseks väljakule koos soomlannast peakohtuniku Lina Lehtovaarani, kreeklannast teise abikohtuniku Chrysoula Kourompyliaga ja Tšehhist pärit neljanda kohtuniku Jana Adamkovaga. 

Karolin Kaivojast saab eeloleval suvel kõigi eelduste kohaselt esimene täiskasvanute finaalturniiril õigust mõistnud Eesti jalgpallikohtunik, sest ta on üks 25st EM-finaalturniiri teenindama määratud abikohtunikust.

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA on valinud  Karolin Kaivoja 2023. aastal toimuvate naiste maailmameistrivõistluste finaalturniiri saja kohtunikukandidaadi hulka. MMile pääsevad kandidaatidest ligemale pooled. 

2018. aastal kaitses Karolin Kaivoja Tallinna ülikoolis humanitaarteaduste instituudis magistritöö teemal "Eesti jalgpallikeel ja terminoloogia". Ta töötab keeletoimetaja ja ka fitnessitreenerina.

Kaivojad on üks Eesti tuntumaid jalgpallikohtunike perekondi. Isa Raul Kaivoja on tegutsenud nii jalgpalli- kui ka korvpallikohtunikuna juba mitu aastakümmet. Karolini vend Kevin, kes on mängijana kuulunud meistriliiga klubidesse Jõhvi Lokomotiv ja Paide linnameeskond, tegutseb samuti kohtunikuna. On olnud mitmeid jalgpallimatše, kus kohut on mõistnud kõik kolm Kaivoja üheskoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles