Sotsiaalkindlustusamet avas Jõhvis infopunkti sõjapõgenikele

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kert Valdaru sõnul saavad infopunkti töötajad aidata lühiajaliselt majutada neid sõjapõgenikke, kes vajavad vältimatut abi, sh Eestist edasi liikuvaid põgenikke.
Kert Valdaru sõnul saavad infopunkti töötajad aidata lühiajaliselt majutada neid sõjapõgenikke, kes vajavad vältimatut abi, sh Eestist edasi liikuvaid põgenikke. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ööpäev läbi töötavasse Jõhvi infopunkti on võimalik vajaduse korral lühiajaliselt majutada 20-30 sõjapõgenikku, kes vajavad vältimatut abi. Ka neid, kes plaanivad Eestist edasi liikuda. "Jõhvi infopunkt peaks tooma leevendust Narvale," ütles sotsiaalkindlustusameti kriisijuht Kert Valdaru.

Sotsiaalkindlustusamet avas neljapäeval Jõhvis infopunkti, et pakkuda Eestisse saabunud sõjapõgenikele paremat abi ja tuge ning vähendada sõjapõgenike vajadust Narva jääda.

"Kuna suurenenud on ränne just ida poolt, leevendab see rändesurvet Narvale, et kohalikul omavalitsusel ja vabatahtlikel oleks lihtsam," ütles sotsiaalkindlustusameti kriisijuht Kert Valdaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles