Narva kolledž võtab sel aastal vastu rohkem üliõpilasi

Põhjarannik
Copy
Tartu ülikooli Narva kolledž
Tartu ülikooli Narva kolledž Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Tartu ülikooli Narva kolledži õpetajakoolituse õppekavadel on eelmise aastaga võrreldes veerandsada õppekohta rohkem.

Esmaspäevast, 13. juunist algas avalduste vastuvõtt Tartu ülikooli õppekavadele kandideerimiseks. Narva kolledž ootab avaldusi neilt, kes soovivad asuda õppima eestikeelsete õppekavade alusel rakenduskõrgharidus- ja bakalaureuseõppes ning magistriõppes.

Narva kolledži seitsmel õppekaval õpib üle 500 üliõpilase, sh üle 130 välistudengi. Tänavu on suuremad vastuvõtuarvud kolmel õppekaval: keeled ja mitmekeelsus koolis, koolieelse lasteasutuse õpetaja mitmekeelses õppekeskkonnas ja keeleõpetaja mitmekeelses koolis. Viimane on magistriõppekava. Üliõpilaskandidaadid saavad kandideerida kokku 211 õppekohale.

Narva kolledži õppedirektori Piret Kärtneri sõnul näitab õppekohtade arvu suurendamine Eesti riigi jätkuvat suurt vajadust õpetajate järele. "Samas on see ka tunnustus kolledži aastatepikkusele heale tööle mitmekeelsete koolide ja koolieelsete lasteasutuste õpetajate koolitamisel," kommenteeris ta.

Lisaks õpetajakoolitusele saab avaldusi esitada noorsootöö, ettevõtluse ja digilahenduste ning infotehnoloogiliste süsteemide arendamise õppekavadele. Kandideerimisavaldusi oodatakse sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu 29. juuni südaööni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles