Koroonaviiruse levik on Ida-Virumaal tõusmas

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi hooldekeskuses tuvastati neljapäeval kuus koroonaviirusesse nakatunut.
Jõhvi hooldekeskuses tuvastati neljapäeval kuus koroonaviirusesse nakatunut. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Koroonaviiruse levik on Ida-Virumaal taas tõusma hakanud ja nakatumise näitaja ulatus nädala alguses saja tuhande elaniku kohta juba üle 200 − kahe nädalaga on see tõusnud kaks korda.

Nakatumise ulatuse poolest on Ida-Virumaa Eestis Harju, Tartu ja Pärnu maakonna järel neljandal kohal.

Terviseameti teatel selgus nädala alguses, et Sillamäe haiglas, kus on ka oma hoolekandeosakond, osutus positiivseks viie inimese koroonatest. Reedel viidi seal läbi laustestimine, mille tulemused selguvad nädalavahetusel.

Koroonakolle on tekkinud ka Jõhvi hooldekodus, kus neljapäeval läbi viidud laustestimisega tuvastati kuus nakatunut.

Ida-Viru keskhaigla tõstis neljapäeval koroonaviiruse riskitaseme roheliselt kollasele ehk keskmisele tasemele. See tähendab, et COVID-19 viiruse suhtes testitakse raviarsti otsusel plaanilisi ja erakorralisi patsiente. Kehtima hakkasid patsientide külastamise piirangud: patsiente saab külastada raviarsti loal. Keskhaigla siseruumides tuleb kanda maski ja kasutada käte desinfitseerimise vahendeid. Sünnituse juurde lubatakse üks terve sünnitajaga koos elav tugiisik, kes peab olema terve ja kellel tuleb teha PCR-test hiljemalt 72 tundi enne sünnituspalatisse minekut.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova sõnul osutus eelmisel nädalal kogu Eestis analüüsitud 8487 testist 2007 positiivseks. "Eelmise nädalaga võrreldes kasvas haigestumus 28% võrra," sõnas ta, märkides, et käesoleval nädalal võib oodata veidi üle 2400 nakatunu ja nakatumiskordaja R püsib 1,2 kandis.

Haiglaravi vajavate koroonahaigete arv tõuseb Sadikova prognoosi kohaselt selle nädala lõpuks Eestis üle 150. Eelmise nädala lõpus oli haiglas 133 koroonasse nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles