Ida-Viru parim meessportlane tuli Euroopa meistrivõistlustel sõudmises viiendaks

Põhjarannik
Copy
Mikhail Kushteyn.
Mikhail Kushteyn. Foto: Sõudeliit

Eelmisel aastal Ida-Virumaa parimaks meessportlaseks valitud 22aastane narvalane Mikhail Kushteyn tuli Eesti neljapaadiga Euroopa meistrivõistlustel viiendaks.

Alles esimest hooaega praeguses koosseisus sõitev Eesti neljapaat, kus Kushteyn on eessõudja, sooritas väga hea etteaste reedel, kui tegi poolfinaalis tugeva lõpuspurdi ja jõudis kolmanda kohaga finaali. Finaalis õnnestus Eesti nelikul edestada Prantsusmaad ja võtta viies koht. Medalist lahutas viis sekundit.

Narva SK Energias Valeri Osmokesku juhendamisel sõudmisega tegelema hakanud Kushteyn pääses olümpial ja teistelgi tiitlivõistlustel mitmeid medaleid võitnud, Eesti sõudmise "pühaks lehmaks" tituleeritud neljapaadi koosseisu alles sel aastal koos Johann Poolakuga. Nad mõlemad sõudsid viimastel aastatel kahepaadis, millega nad jõudsid mullu ühel maailmakarikaetapil üheksandaks.

Eesti koondise soomlasest peatreener Veikko Sinisalo usaldas noored mehed ühte neljapaati ülikogenud olümpia- ja maailmameistrivõistluste võitjate, 43aastase Tõnu Endreksoni ja 39aastase Allar Rajaga. Äsjane EM näitas, et nelja mehe koostöö, mille lihvimiseks kulub aastaid, hakkab sujuma ning pole välistatud, et see koosseis võib püsida ka Pariisi olümpiamängudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles