Riik nõuab surnult sündinud korteriühistutelt aastaaruandeid

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Soo tänava 6. ja 8. maja lammutati Kiviõlis aastal 2016. Esimeses oli seitse, teises üheksa eraomandis korterit, mille omanikud peab Lüganuse vald nüüd üles leidma.
Soo tänava 6. ja 8. maja lammutati Kiviõlis aastal 2016. Esimeses oli seitse, teises üheksa eraomandis korterit, mille omanikud peab Lüganuse vald nüüd üles leidma. Foto: Tiina Vaselo

Sundkorras moodustati korteriühistud ka lammutatud majadele, kus ühistuid sisuliselt ei tekkinudki, küll aga nõuab riik neilt nüüd trahviga ähvardades üldkoosoleku otsuseid ja kolme aasta majandusaruandeid.

Kiviõlis lammutas linnavalitsus aastatel 2004−2016 oma kulu ja kirjdega 15 korterelamut. Kõigi korterite omanikke polnud võimalik leida, mistap igas majas oli lammutamise ajaks lisaks omavalitsusele kuuluvatele korteritele mingi osa ka eraomandis kortereid.

2018. aastal jõustus korteriomandi- ja korteriühistuseadus. Korteriomanditele, mida varem majandati korteriomanike ühisuse vormis, lõi riik ise korteriühistud. Sama seaduse alusel loodi korteriühistud ka juba lammutatud korterelamutele, kus neid ühistuid tegelikult kunagi ei sündinudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles