Kohtla-Järve linnaasutused peavad hakkama kütte ja elektri pealt kokku hoidma

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ehkki renoveerimise järel on Rukkilille lasteaia kommunaalkulud kõvasti kahanenud, tehakse ka seal audit, selgitamaks välja, mida kulude kokkuhoiuks veel ära teha annaks.
Ehkki renoveerimise järel on Rukkilille lasteaia kommunaalkulud kõvasti kahanenud, tehakse ka seal audit, selgitamaks välja, mida kulude kokkuhoiuks veel ära teha annaks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve munitsipaalasutuste juhid kogunesid linnavalitsusse energiasäästuvõimalusi arutama. Et käesoleva aasta linnaeelarvesse ära mahtuda, tuleb linnaasutuste kommunaalkulusid vähendada 10-20 protsenti.

Kohtla-Järve majandusteenistuse abilinnapea Vitali Borodini sõnul on energiasäästu teema alati aktuaalne olnud, kuid praegu on see eriti teravaks muutunud.

"Käesoleva aasta eelarvet planeerides ei osanud me ette kujutadagi seda olukorda, mis on energiaturul praeguseks kujunenud. Eelduste kohaselt kerkib vee hind sügisel 27 protsenti ning soojusenergia kallineb 30 protsenti," rääkis ta. "Otsuseid tehtud veel ei ole, ent igal juhul on võimatu ennustada, mis edasi saab ja kuidas oma tööd planeerida, nõnda et aasta lõpuni eelarvesse alles jäänud 583 000 euroga toime tulla."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles