Jõhvi mihklilaat ei näita väsimuse märke

Põhjarannik
Copy
Mihklilaat pani Jõhvi kesklinna kihama. Jätkus nii müüjaid kui ka ostjaid.
Mihklilaat pani Jõhvi kesklinna kihama. Jätkus nii müüjaid kui ka ostjaid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval peeti Jõhvis traditsioonilist mihklipäeva laata. Rahvakalendri järgi pidid selleks päevaks olema põllutööd tehtud ja saak salves ning oli aeg korraks hinge tõmmata ja pidutseda.

Jõhvi mihklilaat kandis seekord järjekorranumbrit kolmteist ehk kuraditosin, aga õnneks ei olnud laadaplatsil mingeid väsimise või äravajumise tundemärke. Kauplejaid oli kohal hulganisti ning suuremas osas käis nende pakutav ühte sammu laada algideega pakkuda väiketootjatele ja kohalikele käsitöölistele kauplemise ja enda tutvustamise võimalusi. Ka rahvast oli laadal kohal palju, mis näitab mihklilaada elujõudu.

Samuti juba harjumuspäraselt olid kohal ka mitmed erakonnad ja poliitilised liikumised. Kuna riigikogu valimisteni on veel pool aastat aega, siis moosimise ja supi jagamisega liiale ei mindud, vaid tutvustati rohkem omi ideid ja plaane, kuidas toime tulla viimasel ajal rallivate energia- ja muude hindadega. Raskekahurväena olid kohale toodud nii tegutsev minister kui ka sumosuurmehest parlamendiliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles