Alliance kaotas kümnenda mängu järjest

Põhjarannik
Copy
Ida-Virumaa Alliance'i kapten ja üks kogenumaid mängijaid on Erik Kruglov, kes on kuulunud ka mitme vanuseklassi Eesti noortekoondisesse.
Ida-Virumaa Alliance'i kapten ja üks kogenumaid mängijaid on Erik Kruglov, kes on kuulunud ka mitme vanuseklassi Eesti noortekoondisesse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa Alliance kaotas Eesti jalgpalli esiliigas juba kümnenda mängu järjest, jäädes 0:3 alla Viimsi jalgpalliklubile.

Peamiselt 17-18aastastest noortest koosneval meeskonnal on mäng täiesti liimist lahti olnud juba viimased neli kuud. Viimane võit pärineb juuli algusest. Sealt alates on tulnud vaid üks viik ning koguni 15 kaotust. See tähendab, et kui hooaja esimeses pooles sai Ida-Viru meeskond 23 punkti, siis teises pooles vaid ühe. Viimases 15 mängus on meeskond suutnud lüüa üksnes kuus väravat, sisse on lastud aga 64.

Kevadel alustanud põhikoosseisu mängijatest lahkusid Alliance'ist juulis 25aastane Venemaa väravavaht Vladimir Otmahhov ja meeskonna suurim väravakütt, 18aastane Mihhail Orlov. Viimane siirdus Tšehhi esiliigasse. Kuigi Orlov pole ligemale neli kuud Alliance'i eest mänginud, on ta hooaja alguses löödud seitsme väravaga endiselt meeskonna parim väravalööja. Selles arvestuses paremuselt teisel, kogu hooaja kaasa teinud Roland Kardaval on kirjas neli tabamust.

Sügavale ja pikale mõõnale vaatamata on Ida-Viru meeskonnal veel võimalik vältida esiliigast väljalangemist, sest selja taga oleval Pärnu jalgpalliklubil ja Viljandi Tulevikul pole oluliselt paremini läinud. Viljandi jääb enne viimast vooru Alliance'ist maha vaid ühe punktiga.

Kui praegune seis jääb püsima, langevad esiliigast välja Pärnu ja Viljandi. Ida-Virumaa meeskonnale jääb üleminekumängude õlekõrs, kus vastu on tulemas Tallinna Kalevi U21 meeskond. Kohta esiliigas pole nende mängudega sugugi lihtne säilitada, sest peatreeneri, Eesti koondise endise ründaja Ats Purje juhendamisel on Kalevil hooaja lõpp võimas olnud ja neil on võimalik kaasata ka mitmeid meistriliiga kogemusega mängijaid.

Meistriliigas sai Narva Trans kätte viigipunkti valitsevalt meistrilt Tallinna Levadialt. 1:1 viigivärava lõi penaltist Deniss Dedetško. Põhiliselt keskkaitsjana tegutsevale 35aastasele ukrainlasele oli see meistriliigas kümnes värav sel hooajal, see on Transi mängijate parim näitaja.

Hooaja viimases voorus võõrustab Trans laupäeval, 12. novembril Kuressaare meeskonda, kes on kindlustanud viienda koha. Võidu korral on Transil võimalik tõusta seitsmendalt kohalt kuuendaks, kuid kaotuse korral langeda ka kaheksandaks, juhul kui Tallinna Kalev peaks jagu saama Nõmme Kaljust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles