Otsustatud: uuest õppeaastast on kolm Lüganuse valla kooli riigi omad

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta mais Kiviõli 1. keskkooli külastanud president Alar Karis ütles vallavolikogu Lüganuse kooli sulgemise otsust kommenteerides, et munitsipaalkoolide tuleviku üle otsustab kohalik omavalitsus. Siis polnud veel teada, et riik on valmis jõuliselt Lüganuse haridusellu sekkuma ning lausa kolm kooli endale võtma.
Eelmise aasta mais Kiviõli 1. keskkooli külastanud president Alar Karis ütles vallavolikogu Lüganuse kooli sulgemise otsust kommenteerides, et munitsipaalkoolide tuleviku üle otsustab kohalik omavalitsus. Siis polnud veel teada, et riik on valmis jõuliselt Lüganuse haridusellu sekkuma ning lausa kolm kooli endale võtma. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavolikogu kiitis teisipäeval heaks kolme valla kooli üleandmise riigile, mis siiski ei välista, et Kiviõlis edaspidi gümnaasiumiosa suletakse.

Otsusega antakse uuest õppeaastast riigile üle Lüganuse kool, Kiviõli 1. keskkool ning Kiviõli vene kool. "Koolide ülevõtmise eesmärk on tagada Lüganuse vallas õpilastele kvaliteetse eestikeelse hariduse kättesaadavus ja nüüdisaegsed õppe- ja töötingimused. Selleks on vajalik korrastada koolivõrku, arvestades demograafilisi muutusi, ning tagada üleminek eestikeelsele õppele," öeldakse otsuses, lisades, et riigil on soov toetada senisest suuremal määral Lüganuse valla haridusvõrgu jätkusuutlikku arengut, nagu seda on tehtud ka Narvas, Sillamäel, Kohtla-Järvel, Jõhvis.

Vabaneb üle kahe miljoni euro

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles