Hinnatõus sööb osa koolitoidust ära, omavalitsused nipitavad, et lapsed söönuks saaks

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi põhikool kolis aastavahetuse paiku uude majja ning sai ka uue söökla, mida jagatakse Jõhvi riigigümnaasiumiga. Jõhvi vald paneb riigi makstavale koolitoidurahale nüüd kolmandiku juurde ja küsib gümnaasiumiõpilaste toitlustamise eest riigilt selle raha tagasi.
Jõhvi põhikool kolis aastavahetuse paiku uude majja ning sai ka uue söökla, mida jagatakse Jõhvi riigigümnaasiumiga. Jõhvi vald paneb riigi makstavale koolitoidurahale nüüd kolmandiku juurde ja küsib gümnaasiumiõpilaste toitlustamise eest riigilt selle raha tagasi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi toiduainete hüppeline hinnatõus peaks survet avaldama ka omavalitsustele, et riigilt saadavale õpilaste koolitoidurahale juurde maksta, on seda praegu teinud vaid mõned Ida-Viru omavalitsused.

Kui Jõhvi vallavolikogu jaanuari lõpus eelarvet vastu võtma hakkas, tegi hariduskomisjon ettepaneku eraldada ükskisiku tulumaksu laekumise eeldatava tõusu arvelt koolilaste toitlustamiseks kokku 59 000 eurot. See lubab tõsta ühe koolitoiduportsjoni kulu päevas 1,30 euroni. Seni oli see üks euro päevas, mis tuleb riigilt.

Missugune on Ida-Virumaa kõige rikkalikum tasuta koolitoit?

Kui enamikus koolides saavad lapsed tasuta vaid lõunasööki ning see maksab 1 euro, siis Alutaguse vallas on lastele tasuta ette nähtud kolm söögikorda, millest suurema osa maksab kinni vald.

Mäetaguse koolis nägi 30. märtsi menüü välja nii:

Hommikusöök

Mannapuder mustikatega, piim, tee sidruniga.

Lõunasöök

Keedetud tatar, viiner Lihakas, juustukaste, värske kurk, hapukapsasalat, redise-tomati-porgandisalat, porgandikettad, mahlajook, maitsevesi.

Pikapäevarühma toit

Makaronid juustuga, kakaojook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles