Ida-Viru noored said esiliigas magusa võidu Flora üle

Põhjarannik
Copy
Raivo Saare värav viis minutit enne kohtumise lõppu tõi Alliance'ile teise võidu sel hooajal.
Raivo Saare värav viis minutit enne kohtumise lõppu tõi Alliance'ile teise võidu sel hooajal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru noori jalgpallureid ühendav FC Alliance alistas esiliigas Tallinna Flora U21 meeskonna 3:2.

Alliance jäi Kiviõli Arena nime kandval väljakul kohtumise alguses 0:1 taha, kuid Mihhail Orlovi ja Roland Kardava väravatest oli vaheajaks juhtimas juba Ida-Viru meeskond. Teisel poolajal pääses kodumeeskonna kaitsjate eest palliga jooksu alles 15aastane Tony Varjund, kes skoorinud juba ka Flora esindusmeeskonna eest, ja viigistas seisu.

Kohtumise kangelaseks kerkis Raivo Saar, kes lõi otsustava võiduvärava viis minutit enne normaalaja lõppu. Vahetu rõõm ja emotsioon olid sedavõrd suured, et mängusärk lendas seljast, mille eest kaasnes ka kollane kaart. Mitu hooaega Narva Transi kuulunud, kuid seal vähe mänguaega saanud Kohtla-Järve jalgpallikasvandik, 22aastane Saar on Alliance´is taas mängukindlust leidmas. See oli tal hooaja teine värav.

Roland Kardava sai aga kirja juba kuuenda tabamuse sel hooajal ja sellega on ta liiga väravaküttide pingerea tipus.

Erik Šteinbergi ja Irfan Ametovi juhendamisel mängiv Alliance on saanud sel hooajal kaks võitu ning kolm kaotust ja on kuue punktiga esiliigas viiendal kohal. Meeskonda kuuluvad põhiliselt Kiviõli, Sillamäe ja Kohtla-Järve jalgpallikasvandikud. Kaitseliinis toetab neid alates sellest hooajast 30aastane kamerunlane Jean Marie Wadjonre Amadou.

Šteinbergi sõnul loobus ta esialgsest plaanist kaasata rohkem leegionäre. "Anname rohkem võimalusi oma noortele. Mikrokliima on meeskonnas praegu väga hea. Võrreldes eelmise hooaja oleme hakanud rohkem väravaid lööma. Paremini peab klappima saama kaitseliini," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles