Narva kutsub autojuhte üles märkama konni teel

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnaserva paigaldatud liiklusmärgid kutsuvad autojuhte märkama konni sõiduteel.
Narva linnaserva paigaldatud liiklusmärgid kutsuvad autojuhte märkama konni sõiduteel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnamajandusameti tellimusel paigaldati linna äärealadele ajutised liiklusmärgid, mis manitsevad autojuhte märkama kevadrände ajal sõiduteed ületavaid konni.

Eestimaa looduse fond annab teada, et aprillis toimub konnade massiline kevadränne, mistõttu võivad konnad sattuda ka sõiduteedele. Seetõttu kutsutakse autojuhte võimaluse korral konnade rändeteekonnaga ristuvates teelõikudes kiirust vähendama ning rändega ristuvaid maanteid päikeseloojangust keskööni vältima. Sooja ja niiske ilma korral kestab konnade massiline ränne neli-viis ööd, külmade ilmade korral pikeneb rändeaeg mõne nädalani.

Narva liikluskorralduse vanemspetsialisti Igor Kruglovi sõnul paigaldati ajutised liiklusmärgid kolme kohta, kus on täheldatud kahepaiksete massilist liikumist üle sõidutee: Narva-Jõesuust linna territooriumile viiva tee äärde, Narva tööstuspargi piirkonda Kadastiku tänavale ning Elektrijaama teele.

Liiklusmärgid valmistati ja paigaldati Narva liikluskorraldusvahendeid hooldava töövõtufirmaga sõlmitud lepingu raames ning linnaeelarvest selleks lisaraha kulutada ei tulnud. Niipea kui kahepaiksete kevadränne on lõppenud, võetakse need märgid kuni järgmise kevadeni maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles