Politsei pidas Narvas kinni mehe, kes rebis Ukraina lipu seda hoidnud noormehelt

Ilja Smirnov
Copy
Politsei pidamas kinni meest, keda kahtlustatakse selles, et ta rebis noorelt mehelt Ukraina lipu ja tõukas teda.
Politsei pidamas kinni meest, keda kahtlustatakse selles, et ta rebis noorelt mehelt Ukraina lipu ja tõukas teda. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Politsei pidas teisipäeval kinni 59aastase mehe, kes väidetavalt rebis Narva jõe ääres Ukraina lipu seda hoidnud noore mehe käest ja tõukas teda.

Teisipäeva pärastlõunal oli jõe äärde Hermanni linnuse kõrvale kogunenud mitusada narvalast, kes tulid jälgima 9. mai pidustusi jõe teisel kaldal Venemaal. Rahva seas olid ka mõned noored inimesed, kes hoidsid seal käes Ukraina lippu näidates seda Venemaa suunas. Osa narvalasi nõudis noortelt, et nad rulliksid lpu kokku, põhjendades, et see pole õige koht lippude lehvitamiseks.

Ühe pealtnägija sõnul tekkis lipu pärast rüsin. Selle käigus rebiti Ukraina lipp rebiti noortelt käest ja visati maha. Toimunut lahendama saabunud politsei pidas vähemalt ühe mehe kinni. 

Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi kinnitas, et selline juhtum leidis aset. "Kella 15.30 paiku tõugati Ukraina lipu noort inimest. Politsei pidas kinni 59aastase mehe," teatas ta lisades, et toimunu asjaolud on kontrollimisel.

Jõe Venemaa-poolsel kaldal teisipäeval toimunud 9. mai pidustustel, mille lava ja ekraanid olid pööratud Eesti poole, pidas teiste seas kõne ka Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko. Ivangorodi saabunud kasakate ansambli solist pöördus läbi mikrofoni mitmel korral nimeliselt ka Narva linnapea Katri Raigi poole ja pühendas talle paar nõukogude-aegset laulu.

Narva muuseum asetas teisipäeva hommikul linnuse müürile hiigelplakati "Putin war criminal" (Putin on sõjakurjategija), mis paistis hästi üle jõe Venemaale. Vene ametivõimud taotlesid kohtumist Eesti politsei esindajatega, et nõuda neilt Narva linnusele paigaldatud plakati eemaldamist.

Indrek Püvi ütles, et teisipäeval kell 10 kohtusid Narva piirisillal Eesti ja Venemaa piirivalve esindajad. "Tänase ette planeerimata kohtumise initsieeris Venemaa pool. Muu hulgas arutati Narva muuseumile paigaldatud plakatit, mille eemaldamist Venemaa esindajad meie piirivalvuritelt nõudsid," sõnas Püvi.

"Politsei- ja piirivalveameti ametnikud ütlesid Venemaa esindajatele, et selline plakat ei ole meie riigis keelatud, meie lähtume oma töös Eesti seadustest ning Venemaa ametnikel pole alust plakati eemaldamist nõuda, sõnas Püvi.

Pildigalerii, kuidas narvalased jälgisid 9. mai tähistamist Ivangorodis ja kuidas see Eesti kaldale paistis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles