Putini-vastane plakat jääb veel mõneks ajaks Narva linnuse müürile venemaalasi närvi ajama (1)

Ilja Smirnov
Copy
Putini valitsus kavatseb mõjutada välismaalasi, et need muutuksid kohe pärast riiki sisenemist lojaalseks. Pildil Putini-vastane suur plakat Narva linnuse müüril mullu 9. mail.
Putini valitsus kavatseb mõjutada välismaalasi, et need muutuksid kohe pärast riiki sisenemist lojaalseks. Pildil Putini-vastane suur plakat Narva linnuse müüril mullu 9. mail. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Skandaalne ja möödakäijate seas otsekohe populaarseks saanud plakat sõjakurjategijast Putini pildiga jääb Venemaa piiri äärde jõepromenaadi kohale linnusemüürile rippuma veel mõneks päevaks.

9. mai hommikuks kerkis Narva linnuse müürile suur plakat, millel verepritsmetes Venemaa president Vladimir Putin ja kiri "Putin War Criminal" ("Putin on sõjakurjategija"). Plakat paigutati spetsiaalselt nõnda, et see oleks selgelt nähtav ka piirijõe Ivangorodi-poolsel kaldal, kus tol päeval toimus propagandakontsert, mis oli mõeldud muu hulgas ka Narva publikule.

Plakatist sai tuliste arutelude objekt, seda kajastati aktiivselt meedias ning otsemaid sai see populaarseks ka möödakäijate seas: selle taustal teevad pilti nii Narva elanikud kui turistid. Venemaa sotsiaalmeedias kutsuti inimesi üles tegema piiri ääres fotosid, keskmine sõrm püsti, osutades siis kas Narvale ja Eestile või linnusemüüril kujutatud Putinile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles