Rahapuudusel jääb Kohtla-Järvel tänavu õpilasmalev ära

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel suvel toimetasid linnatänavail ja noortekeskuse territooriumil õpilasmaleva liikmed.
Eelmisel suvel toimetasid linnatänavail ja noortekeskuse territooriumil õpilasmaleva liikmed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve noortekeskuse poolt neli aastat tagasi taaselustatud õpilasmaleva traditsioon pannakse tänavu pausile ning suviseid töölaagrirühmi eeloleval suvel ei moodustata.

Noortekeskuse direktori Alissa Linteri sõnul said suviste töölaagrite korraldajad varasematel aastatel linnavõimudelt 2500 eurot toetust, millest piisas 30 noorele palga maksmiseks. Oma esimest töökogemust omandada ja veidi taskuraha teenida soovivaid lapsi ja noori on alati olnud palju rohkem, kui korraldajad on saanud vastu võtta.

"Tänavune linnaeelarve aga on pingeline ning lastele ja noortele palkade maksmiseks raha ei leitud. Loota ei saa ka sponsorite abile," selgitas Linter. "Meile eraldati raha vaid ringide töö jätkamiseks pärast suvist koolivaheaega. Peale selle on praktika näidanud, et koolilastele jõukohase töö leidmine linnas on üha problemaatilisem. Seetõttu otsustasime pärast kõikide asjaolude kaalumist õpilasmalevat tänavu suvel mitte korraldada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles