Alutaguse vallas põleb Puhatu raba, kustutustöödele kaasati helikopter

Põhjarannik
Copy

Esmaspäeva, 12. juuni õhtul kell 19.51 avastasid päästjad drooniga rabapõlengu Ida-Virumaal Alutaguse vallas Puhatu soos Puhatu järve läheduses.

Põlenguala on 3 hektarit. Kuna ligipääs alale on raskendatud, kaastati kustutustöödele lennu- ja merepäästekeskuse helikopter.

Põlengut kustutama sõitnud päästjad ei pääsenud põlevale alale ligi ning vajusid maastikusõidukitega sisse. Õhtul ligipääsu ei leitudki ning võimaluste otsimine ja kustutustööd jätkusid teisipäeva hommikul.

Päästetööde juht kaasas kustutustöödele appi lennu- ja merepäästekeskuse helikopteri, mis jõudis kohale kell 13.59.

Kohaliku kalamehe abiga leiti ligipääs alale mööda jalgrada. Päästjad läksid põlengualale jalgsi ning varustuse, pumba ja voolikud viis kohale helikopter. Kohe asuti liine maha panema. Helikopter pommitas veega tule levikut kirde suunas ning suuremale levikule saadi piir. Praeguseks on kopter töö lõpetanud ning päästjad kustutavad kolmes tööliinis.

Sündmuskohal kustutavad põlengut Iisaku ja Jõhvi kutselised ning Jaama vabatahtlikud päästjad. Päästetööde juhi hinnangul kustutustööd lähipäevil jätkuvad.

Päästjate sõnul käivad Puhatu järvel kalamehed ning järveni viib vaid jalgrada. Viimati toimus suurem põleng Puhatu rabas 2008. aastal, kui põlenguala suurus oli ligi 200 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles