Suri kauaaegne Sillamäe linnajuht Jelena Koršunova

Põhjarannik
Copy
Jelena Koršunova.
Jelena Koršunova. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik / Arhiiv

61aastasena suri Sillamäe linnavolikogu aseesimees Jelena Koršunova, kes oli varem ka Sillamäe linnapea ja volikogu esimees.

Jelena Koršunova oli Sillamäe linnapea aastatel 2009-2012. Enne seda oli ta ligemale kümme aastat abilinnapea sotsiaalvaldkonnas. Aastatel 2013-2021 oli Koršunova Sillamäe linnavolikogu esimees ja 2021. aasta lõpust aseesimees. Ta kuulus Sillamäe esindajana ka Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu juhatusse.

Keskerakonna liige oli ta alates 2002. aastast. Kohalikel valimistel oli ta korduvalt Sillamäe üks populaarsemaid poliitikuid. 

Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg ütles, et Jelena Koršunova jättis viimasel paarikümnel aastal kaaluka osa Sillamäe linna arengusse. "Ta oli soe, sõbralik ja osavõtlik inimene, kelle kõrval oli väga meeldiv töötada," sõnas ta. 

Kui Koršunovast sai 2009. aastast läbi aegade Sillamäe esimene naislinnapea, rääkis ta Põhjarannikule, et kuna ta on Sillamäel kaua elanud ning töötanud eri valdkondades, siis on ta paljude inimestega tuttav ning seepärast on tavaks saanud linnapeale koju helistada ja tänaval juttu puhuda. "Mõnikord pean ka ebameeldivaid asju ära kuulama. Kõik pole alati meie otsustega rahul, mõnikord kritiseeritakse asja eest, teinekord aga teenimatult. Selle kohta ütles väga tabavalt minu silmis väga austusväärne naine, endine linnasekretär: "Kõik see kuulub teie palga sisse.""

Küsimusele, millal lõpeb linnapea tööpäev, vastab Koršunova nii: "Kuidas kunagi. Mõnikord jõuan koju õigel ajal, kuid see ei tähenda, et töö oleks otsas. Tuleb ette ka seda, et pean kodus pabereid edasi uurima. On palju asju, mida ma varem ei teadnud ja mis on minule praegusel etapil üsna keerulised," sõnas ta tookord lisades, et armastab oma linna igal aastaajal. "Mul pole kunagi häbi öelda, et olen Sillamäelt."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles