Endine Jõhvi vallavalitsuse liige lahkus Reformierakonnast

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Messurme Pissarevast saab järgmisel neljapäeval suure tõenäosusega Narva uus abilinnapea.
Messurme Pissarevast saab järgmisel neljapäeval suure tõenäosusega Narva uus abilinnapea. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Messurme Pissareva, kes tänavu suveni oli Jõhvi vallavalitsuse liige, kuid valitsusreformi järel vallavalitsusest välja jäi, lahkus Reformierakonnast, kus ta oli kaks aastat.

Vallavanem Maris Toomeli koduerakonnaks olev Reformierakond sai 2021. aasta kohalikel valimistel Jõhvi volikogus kolm kohta, saades valimisliiduga Ühiselt Jõhvi Eest ning EKREga koalitsioonilepingu allkirjastamise järel endale nii vallavanema kui ka ühe valitsuse liikme koha. Kui pärast tänavu märtsis toimunud valimisi lahkus koalitsioonileppe järgi EKRE-le kuulunud abivallavanema kohalt riigikogusse Arvo Aller, kinnitati tema asemel sellesse ametisse Ilmar Aun, kes kandideeris valimisliidus Ühiselt Jõhvi Eest. Kui enne oli vallavalitsuses kokku kuus liiget, siis pärast suviseid muudatusi jäi vallavalitsuse liikmeid alles viis ning Messurme Pissareva koht vallavalitsuse liikmena, kes vastutas ettevõtluse, innovatsiooni ja turismi valdkonna ees, kaotati.

Tänavu 8. augustil lahkus Pissareva aga Reformierakonnast, kuhu ta astus enne valimisi 2021. aasta juunis. Ta naasis volikogusse, kust pidi lahkuma Andres Saar, ning sellega kadus Jõhvi volikogust ka Reformierakonna fraktsioon, kuna Pissareva sellega ei liitunud, kuid fraktsiooni liikmete miinimumarv Jõhvis on kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles