Kohtla-Järve jalgpallistaadioni juurde paigaldati "eksperimentaaltualett"

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Varem seisis see konteiner ühe teise regiooni avalikus rannas.
Varem seisis see konteiner ühe teise regiooni avalikus rannas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Möödunud nädalal paigaldati Kohtla-Järve jalgpallistaadioni juurde erksavärviline konteinertualett, mida saavad treeningute ajal kasutada sportlased ja võistluste ajal ka jalgpallifännid. Muul ajal jäävad tualeti uksed suletuks.

Kohtla-Järve abilinnapea Erik Setškovi sõnul on selline tualett varem üritustele toodud plastist välikäimlatest palju mugavam: seal on olemas ventilatsioon, valgustus, vesi ja isegi küte. Linn maksis selle paigaldamise eest ligikaudu 1700 eurot, rent on 200 eurot kuus.

"Otsustasime need kulud kanda, et tagada sportlastele paremad treenimistingimused ja ennekõike vabaneda ebameeldivatest lõhnadest, sest puhuti koguneb siia võistlustele kuni kolmsada inimest. Pealegi pole plastist välikäimlate tellimine samuti odav: 70 eurot ööpäev pluss hooldus."

Uut tualetti hakkavad hooldama spordikeskuse töötajad, seetõttu tuleb edaspidi kulutusi teha ainult selle rendile. Konteiner jääb staadioni juurde jalgpallihooaja lõpuni ja viiakse detsembris minema.

"See on omamoodi eksperiment: vaatame, kuidas selle konteineri kasutamine ja hooldamine kulgeb, analüüsime saadud kogemust ning otsustame siis, mida kevadel teha − kas samasugune konteiner rentida või parem osta, et see pidevalt siin oleks," sõnas Setškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles