PILDIGALERII Järsult tõusnud merevesi on Narva-Jõesuu liivaranna üle ujutanud

Copy
Suurem osa Narva-Jõesuu liivarannast oli laupäeva pärastlõunal veega üle ujutatud.
Suurem osa Narva-Jõesuu liivarannast oli laupäeva pärastlõunal veega üle ujutatud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Laupäeva õhtul kella 18 ajal oli Narva-Jõesuus merevesi tõusnud 1,34 meetri üle tavapärase taseme ujutades üle suurema osa laiast liivarannast.

Tugeva loodetuule mõjul on merevee tase keskonnaagentuuri vaatlusandmete põhjal laupäeva jooksul Narva-Jõesuu tõusnud ligemale meetri võrra. Vee sees on rannapingid, riietuskabiinid ja ka näiteks rannavõrkpalli väljaku kohtunikupukk. 

Narva-Jõesuu tänavatele pole merevesi ega jõevesi veel ulatunud. Keskkonnaagentuuri mudelprognoosi kohaselt ei tohiks merevee tase Narva-Jõesuus sel nädalavahetuseel enam oluliselt tõusta.

Kaheksa aastat tagasi sattus vee alla jõe ääres asuv Kalda tänav, aga tookord tõusis mereevee tase üle 1,60 meetri võrreldes tavapärasega. 2013. aasta märtsis fikseeriti Narva-Jõesuu vaatlusjaama mereveetase 1,79 meetrine tõus. 

Keskkonnaagentuuri poolt laupäeval kell 17.39 värskendatud hoiatuse kohaselt puhub laupäeval ja pühapäeva öösel Ida-Virumaal loodetuul tugevusega 15-20 m/s. Puhanguti ulatub tuule kiirus 23 ja rannikul kuni 30 m/s. 

Kogu Eesti kohta antud hoiatuses märgib keskkonnaagentuur, et laupäeval ulatub lääne- ja loodetuul 15-17, puhanguti kuni 23 m/s, rannikul 16-23, puhanguti kuni 33 m/s.

Pühapäeva öösel ja päeval püsib loodetuul sisemaal 15, puhanguti kuni 20 m/s, saartel ja rannikul 15-22, puhanguti kuni 27, vastu Läänemerd kuni 32 m/s.

Tormituul põhjustab puude murdumist. Elektrikatkestuste oht on suur. Tormituul ja kõrged lained häirivad praami- ja laevaliiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles