FC Alliance kaotas esiliigasse püsimajäämise seisukohast üliolulise mängu

Põhjarannik
Copy
Treener Erik Šteinbergi lootus, et Alliance pakub esiliigas sel aastal rohkem konkurentsi kui mullu, ei ole täitunud.
Treener Erik Šteinbergi lootus, et Alliance pakub esiliigas sel aastal rohkem konkurentsi kui mullu, ei ole täitunud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa FC Alliance jäi pühapäeval kodusel Kiviõli Arenal 3:4 alla Tallinna Legionile ja nüüd võib Ida-Viru noori jalgpallureid ühendavat meeskonda esiliigast väljalangemisest päästa vaid väga suur ime.

Heitluses viimasest kohast ja otse väljalangemisest pääsemiseks oli sel mängul kulla kaal. Enne kohtumist oli Alliance 16 punktiga viimane ja Legion 18 punktiga eelviimane. Nüüd, mil pidada jääb veel vaid kolm mängu, lahutab neid meeskondi juba viis punkti.

Pärast 0:1 kaotusseisu jäämist viisid Konstantin Pavlovi ja Arkadi Butenko väravad Ida-Virumaa meeskonna kohtumise 50. minutil juhtima. Kuid siis lasti endale lüüa kolm väravat järjest. Esimesel lisaminutil lõi Grigori Mitsuk küll ühe värava vastu, kui kaotusest see ei päästnud.

Kui Alliance'i treener Erik Šteinberg lootis hooaja alguses, et tänavu on aasta võrra vanem ja kogenum meeskond esiliigas konkurentsivõimelisem, siis tegelikult õnnestus vaid hooaja algus, millele järgnes pikk kaotuste jada. Kogu hooaja jooksul on kogunenud 27 kaotuse kõrvale vaid viis võitu ja üks viik.

Võimalus esiliigasse püsima jäämiseks veel on: selleks tuleks näiteks kolmest viimasest mängust võita vähemalt kaks ja loota, et Legion ei saa juurde ühtegi punkti. Sel juhul õnnestuks pääseda üleminekumängudele, mille võitja säilitab koha esiliigas. Teoreetiliselt on võimalik koht säilitada ka juhul, kui mõni eespool olevatest meeskondadest loobub oma kohast, mida on vahel harva ette tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles