Eneli Jefimova tegi rutiinseks muutuvat tööd: parandas Eesti rekordeid

Põhjarannik
Copy
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein.
Eneli Jefimova ja tema treener Henry Hein. Foto: Eesti Ujumisliit

Sillamäelt pärit 16aastane Eneli Jefimova tegi nädalavahetusel Tallinnas peetud "Kalev Openi" lühiraja ujumisvõistlustel talle harjumuspäraseks kujunenud tööd: püstitas uusi rekordeid. Seekord püstitas ta kahe päevaga koguni neli uut Eesti rekordit.

Laupäeval ujus ta 100 meetri rinnuliujumises esmalt eelujumises uueks rekordiks 1.04,01 ja finaalis parandas seda veelgi − 1.03,79.

Pühapäeval läbis ta 50 meetrit rinnuli ajaga 29,48 sekundit. Kohtla-Järvel Wiru keskuse ujulas hiljuti ujutud 0,18 sekundit aeglasem tulemus püsis Eesti rekordina vaid paar nädalat.

Tund aega hiljem ujus Jefimova 200 meetrit rinnuli ajaga 2.19,23, mis oli koguni kolm sekundit parem kehtinud Eesti rekordist, mille ta ise ujus kaks aastat tagasi.

"Tegelikult olen ka trennis rohkem arenenud," sõnas Jefimova ERRile. "Jaksan pikemaid alasid kiiremini ujuda. Jaksasin ka pöördeid teha, libisesin ilusti ja lõpus panin täiega. Äkki selle pealt see tuligi."

Eelseisvatel lühiraja Euroopa meistrivõistlustel püüab Jefimova endale pingeid peale mitte panna. "See on tõesti väga lahe ja olen väga õnnelik, et olen kahe aastaga niimoodi lühikeses ka arenenud. Lähen lihtsalt oma tööd tegema. Kuulan ainult oma treenerit ja ema," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles