Tuli hävitas angaari koos masinatega

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

27. jaanuari hommikul kella 9 paiku helistati häirekeskusesse ja teatati, et Toila vallas Järve külas põleb angaar, kus on tehnika. Piirkonnas oli palju suitsu, hoonest kostsid plahvatused. Põleng levis siseruumides kiiresti, tuld võtsid nii masinad kui ka erinevad põlevvedelikega mahutid ja tünnid. Põleng likvideeriti pärast kella ühte päeval. Kustutustöid tegid Kohtla-Järve, Jõhvi ja Kiviõli päästjad, kohal oli mitu paakautot. Tulekahju tagajärjel hävisid hoone ja selles olnud tehnika täielikult. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Jõhvis hoidis suitsuandue ära suurema majapõlengu

28. jaanuari õhtul teatati Jõhvi linnas Ploomi tänaval suitsu täis saunaruumist ja tööle rakendus suitsuandur. Päästjate saabumise ajal oli näha saunaaknast leeki. Saunas olid süttinud kerise juurde laotud kütmiseks valmis pandud küttepuud. Kuna suitsuandur hakkas tööle tulekahju algfaasis, siis tänu kiirele reageerimisele toimus põleng vaid kerise kõrval. Päästjad tuletavad meelde, et põlevmaterjale ei tohi panna küttekoldele liiga lähedale. Tulekahju võib tekkida lenduvast sädemest ning isegi soojusülekandest.

Kortermajades olid ohtlikud gaasilekked

26. jaanuari õhtul tuli päästjatele väljakutse Narva linna Madise tänava kortermajja, kus elanikud tundsid gaasi lõhna. Päästjad kontrollisid mõõteseadmega, kuid vingugaasi ei tuvastanud.

Korteris oli vana gaasikatel, millest tilkus vett. Gaasikraan keerati kinni ja seadet lubati kasutada alles siis, kui tehnik on selle üle vaadanud.

Korteris oli töökorras vingugaasiandur, kuid puudus suitsuandur. Päästjad tegid selgitustööd ja elanikud lubasid anduri paari päeva jooksul paigaldada.

27. jaanuari õhtul said päästjad väljakutse Sillamäe linna Kesktänava majja, kus vannitoas oli tööle hakanud vingugaasiandur.

Teataja sulges gaasikraani ja hakkas tube tuulutama. Päästjad tuvastasid, et kütteseadme heitgaasitoru oli ühendamata.

Päästjad keelasid seadme kasutamise, kuni tehnik on selle üle vaadanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles