Ministeerium otsustas: Kiviõli gümnaasiumiaste läheb kinni, vene kooli õpilased kolitakse eesti kooli

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kiviõlis gümnaasiumiastme sulgemise asjus korraldas ministeerium kolm rahvakoosolekut, kus haridus- ja teadusministeeriumi Ida-Virumaa riigikoolide projektijuht Hille Ilves selgitas kogukonnale sulgemise vajadust. Kuigi ei koolipere, lastevanemad ega ka vallajuhid polnud nõus gümnaasiumi nii kiire sulgemisega, ei võtnud riik ikkagi seda arvesse.
Kiviõlis gümnaasiumiastme sulgemise asjus korraldas ministeerium kolm rahvakoosolekut, kus haridus- ja teadusministeeriumi Ida-Virumaa riigikoolide projektijuht Hille Ilves selgitas kogukonnale sulgemise vajadust. Kuigi ei koolipere, lastevanemad ega ka vallajuhid polnud nõus gümnaasiumi nii kiire sulgemisega, ei võtnud riik ikkagi seda arvesse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridus- ja teadusministeerium tegi eelmisel nädalal otsuse Lüganuse koolivõrgu reformi kohta, arvestades vaid osaliselt kohaliku omavalitsuse arvamust.

Alates järgnevast õppeaastast tegutseb haridus- ja teadusminister Kristina Kallase käskkirjast tulenevalt Lüganuse valla kolme kooli asemel üks, mis hakkab kandma nime Kiviõli riigikool. Selline oli ka vallavalitsuse soov, sest algul pakkus ministeerium nimeks Lüganuse riigikool.

Direktori koha täitmiseks tuleb konkurss

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles