Valitsuse Ida-Viru esindaja Jaanus Purga lahkus ametist

Copy
Jaanus Purga, valitsuse esindaja Ida-Virumaal
Jaanus Purga, valitsuse esindaja Ida-Virumaal Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsuse Ida-Virumaa esindaja Jaanus Purga lahkus poolte kokkuleppel ametist. 

Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartmani sõnul oli tegemist Jaanus Purga isikliku otsuse ja ettepanekuga. "Austan seda," märkis ta.

Hartman ei andnud otsest vastust Põhjaranniku küsimusele, kas lähiajal on kavas määrata ametisse uus valitsuse esindaja Ida-Virumaal. "Jaanuse otsus ei tähenda, et Ida-Viru esindaja töö on lõppenud. Saame nüüd üle vaadata vajalikud ülesanded, võimalused ning seejärel otsustada, kuidas ja mis kujul on mõistlik edasi minna," vastas minister. 

Ta lisas, et valitsuse fookuses olnud õiglase ülemineku fondi (ÕÜF) meetmete rakendamine ja ettevõtjate, kes on valmis maakonda investeerima, leidmine on praeguseks suures osas täidetud. "Olen väga tänulik Jaanusele selle aja jooksul antud suure panuse eest!" edastas Hartman.

Põllumajandus- ja regionaalminister Piret Hartmani sõnul oli Vabariigi Valitsuse piirkondliku esindaja institutsiooni loomise eesmärgiks toetada Ida-Virumaa sotsiaalmajandusliku olukorra parandamist ning suurendada riigi kohaolu maakonnas.

Pärast 2023. aasta riigikogu valimisi Reformierakonna, erakonna Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt sõlmitud koalitsioonileppes oli kirjas, et valitsuse esindaja määratakse ametisse Ida-Virumaaga seotud väljakutsete lahendamise paremaks juhtimiseks. 

Ministri kinnitusel oli valitsuse peamine ootus Purgale õiglase ülemineku fondi ettevõtlusmeetmete käivitamisele kaasaaitamine. See ootus on edukalt täidetud.

„Ida-Virumaal on ohtrate võimaluste kõrval ka väljakutseid, millega lisaks kohalikele elanikele peab riik aitama tegeleda. Õiglase ülemineku fond raames tekkisid ka vajalikud ja võimestavad ressursid, mis on praeguseks rakenduse leidnud. Jaanus Purga on valitsuse esindajana oma rolli hästi täitnud,“ lausus Hartman.

Jaanus Purga kinnitas samuti, et talle ametisse asudes pandud kohustused on praeguse seisuga suures osas täidetud, jääb üle oodata projektide edukat käivitumist ja sellega kaasnevat positiivset mõju piirkonnale.

„Õiglase ülemineku fondi ettevõtlusmeetmete rakendamise töö on tänaseks tehtud – suurinvesteeringute taotluste voor sai taotlustega täidetud ning ületatud juulis, väikeste ja keskmiste ettevõtete meede suleti 2. septembril. Sellega sai lubatud töö suuresti ka otsa, septembri jooksul lõpetasin pooleli olevaid tegevusi. Edaspidi tuleb maakonnal ja riigil koos välja mõelda, mida Ida-Viru maakonna heaks edaspidi teha saab – väljaspool õiglase ülemineku fondi. Kindlasti mõtlen ja aitan jõudumööda piirkonna arengule kaasa tulevikus ka muudes rollides,“ kommenteeris Purga.

Purga sõnul oli tal ettevõtlusest tulnud inimesena kohati raske harjuda avaliku teenistuse töökorraldusega, kuid koostöö Piret Hartmani, Madis Kallase, teiste ministeeriumite ning maakonna omavalitsuste ja ettevõtetega sujus igati hästi ja tulemuslikult.

Jaanus Purga on endine VKG juhatuse liige ning SA Rohetiiger üks asutajaid ja eestvedajaid.

Ida-Viru piirkondlik esindaja alustas tööd 16. oktoobril 2023, Purga viimane tööpäev oli 30. septembril.

Tagasi üles