Lüganuse vald küsib paekarjääri otsuse jaoks taas ajapikendust

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike elanike huvi on säilitada praegune elukeskkond, kohalik omavalitsus peab vaatama asja laiemalt.
Kohalike elanike huvi on säilitada praegune elukeskkond, kohalik omavalitsus peab vaatama asja laiemalt. Foto: Silver Kämärä

Mullu kohalikule paekarjäärile punast tuld näidanud Lüganuse vallavolikogu lükkas tollase otsuse ülevaatamise edasi, põhjendades seda vajadusega arendaja esitatud koostöölepingut põhjalikult arutada.

OÜ Kaltsiumkarbonaat taotles oma Lüganuse vallas asuvale kinnistule maavara kaevandamise luba kaks aastat tagasi. Mullu juunis otsustas Lüganuse vallavolikogu keskkonnaameti esitatud kaevandamisloa eelnõuga mitte nõustuda. Otsuse oluliseks põhjuseks oli kohaliku kogukonna tugev vastuseis, mis oli ajendatud kartusest elukeskkonna muutuste ees.

Otsuses on märgitud, et vald soovib teha lisauuringuid kaevandamisega kaasnevate võimalike häiringute kohta ning olenevalt uuringu tulemustest pole välistatud otsuse ülevaatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles