Järve gümnaasiumi staadioni renoveerimine venib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staadionil on esialgu valmis vaid korvpalliplats.
Staadionil on esialgu valmis vaid korvpalliplats. Foto: Matti Kämärä

Järve gümnaasiumi staadioni renoveerimine pidi lõppema 15. juulil, ent ehitajad ei jõudnud kõike tähtajaks valmis ja lubavad kõik valmis teha 16. augustiks.

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodin ütles, et kohalike ehitajate töö jätab soovida, tööd ei liigu algselt planeeritud tempos ning praegu lõpetatakse objekti ettevalmistamist katte paigaldamiseks. Viimane on Poola ehitajate ülesanne.

Borodin rõhutas, et linn pikendas tööde lõpetamise tähtaega, kuid mitte ehitajatega sõlmitud lepingut ning seepärast lasub kogu vastutus lepingu täitmise eest nende peal ning nad mõistavad suurepäraselt, et lepingutingimuste rikkumise eest võidakse neilt leppetrahvi nõuda.

Tuleb teha käsitsi

Ettevalmistustööde venimist põhjendavad ehitajad sellega, et neil tuleb palju asju teha käsitsi. Staadioni aluspõhjale esitatavad nõuded on karmid ja lubatav ebatäpsus ei tohi ületada viit millimeetrit, seetõttu käib aluspõhja ettevalmistus edasiseks kunstmuru ja tartaankatte paigaldamiseks käsitsi ning see venitab tähtajad algselt kavandatust pikemaks.

"Ehitajad töötavad kella kaheksa-üheksani õhtul ja ka puhkepäevadel ning praegu on Poola firma juba hakanud katet paigaldama," kinnitas Borodin. "Poolakad töötavad väga täpselt ning teevad kõike õigeks tähtajaks, nii et arvan, et 16. augustiks saab staadion valmis."

Ent siiski on põhjust karta, et staadion selleks ajaks valmis ei saa. Töid võivad venitada vihmased ilmad, sest tartaankatet niiskele alusele paigaldada ei saa.

Praeguseks on staadionil valmis vaid korvpalliplats ning ehitajad on asunud jooksuradasid viimistlema.

Asfalt on tarvis korda teha

Peale selle, et ehitajatel tuleb staadion õigeks tähtajaks üle anda, peavad nad omal kulul taastama ka gümnaasiumi ees oleva asfaldi, mis sai ehitusmaterjalide kohaletoomise käigus rikutud. Vitali Borodin ütles, et see plats on kooli visiitkaart ning uueks õppeaastaks peab see kindlasti korda saama.

Mis puudutab staadionil kasvavaid tammesid, mis võivad edaspidi hakata probleeme tekitama − õietolm ja lehed võivad hakata ummistama tartaankattes olevaid poore −, siis need otsustati alles jätta.

"Neid ilusaid puid olnuks puhtinimlikult kahju maha võtta ning need ei kasva ka päris tartaankatte kõrval," rääkis Vitali Borodin. "Me lihtsalt veidi korrigeerime puude kroone."

Ehitavad inventarihoone

16. augustiks peavad staadionil valmis olema nüüdisaegne kunstmuruga jalgpalliplats, tartaankattega kergejõustikuala, kuulitõuke- ja kaugushüppesektor, jooksurajad ning võrkpalliplats. Staadion ümbritsetakse kahemeetrise taraga ning paigaldatakse valgustus ja videovalve.

Peale selle ehitatakse naabruses asuva vana garaaži asemele uus hoone spordiinventari hoidmiseks. "Kui rääkida ehitamisele kuluvatest tähtaegadest, siis võib öelda, et see on staadioni renoveerimisel kõige lihtsam objekt," märkis Borodin.

EAS eraldas staadioni renoveerimiseks ligikaudu pool miljonit eurot, Kohtla-Järve linna ja Kohtla valla omaosalus on ligikaudu 100 000 eurot. Ehituse peatöövõtja on АS Riito Ehitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles