Ahtme haigla jäeti ette hoiatamata veeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahtme haigla oli peaaegu terve ööpäeva veeta ning pole teada, kui kaua tulnuks veevarustuse taastamist veel oodata, kui haigla juhtkond lärmi poleks tõstnud.
Ahtme haigla oli peaaegu terve ööpäeva veeta ning pole teada, kui kaua tulnuks veevarustuse taastamist veel oodata, kui haigla juhtkond lärmi poleks tõstnud. Foto: Peeter Lilleväli

80 inimesega Аhtme haigla jäi teisipäeva hommikul ootamatult veeta. Veevarustus lubati taastada päeva lõpuks, ent hilja õhtul selgus, et see on kavas taastada alles kolmapäeval.

Haigla peaarst Georgi Belotserkovski ütles, et tavaliselt hoiatab Järve Biopuhastus torustikus tehtavate tööde tõttu aset leidvatest veekatkestustest ette ning haigla varub olemasolevatesse anumatesse varakult vett. Seda oleks tehtud ka seekord, kui neid veevarustuse katkestamisest teavitatud oleks.

"Meid lihtsalt unustati ära," järeldas peaarsti asetäitja majanduse alal Madis Toome. Helistanud Järve Biopuhastuse dispetšerile, sai Toome teada, et Ahtme haiglat vee-ettevõtte Vana-Ahtme veetarbijate andmebaasis millegipärast lihtsalt ei olnud.

Ettevõte kiirustas oma viga parandama ning tõi haiglasse tsisternidega vett, lubades, et kella viieks õhtul saavad tööd veetorustikus valmis ning veevarustus taastatakse. "Selle arvestusega me vett kogusimegi ning võtsime seda nii palju, kui saime. Kuid vett ei hakanud kraanidest tulema ka pärast kella kümmet õhtul," ütles Toome. "Helistasin dispetšerile ning mulle vastati, et torustikutöid valmis ei jõutud, tööpäev on lõppenud ja töötajad koju läinud."

Tõstsid lärmi 

"See ei ole ju tõsine suhtumine. Meil on psühhiaatriahaigla ning peale selle, et inimestel on vaja elementaarselt tualetti kasutada, tuleb mõningaid haigeid ka üsna sageli pesta," märkis Madis Toome.

Ning alles pärast seda, kui haigla juhtkond oli lärmi tõstnud, pöördudes isegi päästeameti poole, et kas või tuletõrjeauto neile vett tooks, lülitati vesi kell kolm öösel lõpuks taas sisse.

"Ma helistasin dispetšerile ning ütlesin, et võtan bussi ja viin kõik oma haiged nende juurde," sõnas Georgi Belotserkovski. "Kõige rohkem nördimust tekitab see, et meile lubati vett anda päeva lõpuks. Kui meile oleks kohe öeldud, et selleks ajaks vett ei anta, siis oleksime me rohkem vett varunud."

Ta märkis, et haigla ei hakka Järve Biopuhastuse vastu hagi esitama, ehkki ettevõte seadis haigla keerulisse olukorda, sest lisaks kõigele muule tuli veeta jäädes kiiresti hakata ühekorranõusid varuma. Belotserkovski loodab, et tulevikus midagi säärast enam ei juhtu.

Vastutusest kõrvale ei hiili

Järve Biopuhastuse juht Vladislav Petuhhov ütles otsekoheselt, et ei saa halva mängu juures head nägu teha.

"Teade veevarustuse katkestamise kohta avaldati ajakirjanduses, nagu see meie kohus ongi, kuid haigla on muidugi selline asutus, mida tuleb eraldi teavitada. Analüüsisime täna põhjalikult, kuidas säärane olukord tekkida sai ning miks haigla e-posti aadressi meie andmebaasis ei olnud," ütles Petuhhov.

Mis puudutab lubadust taastada veevarustus päeva lõpuks, siis selle puhul lootis ettevõte torustikutöid teinud töövõtjale. Ent too jättis oma lubaduse täitmata. "Ehitusleping eeldab muidugi igasuguseid ootamatusi, kuid igal juhul lasub vastutus töövõtja eest, kelle meie palganud oleme, meil," ei püüagi Petuhhov juhtunule õigustusi otsida. "Ja kui nii kord juba juhtus, siis leidsime me öösel töövõtja ning hommikuks sai veevarustus taastatud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles