Jõhvi riigigümnaasiumi lõpetas esimene päris oma lend

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne küpsustunnistuste kätteandmist kutsuti ette noored, kes pälvisid silmapaistva õpilase tiitli. Selle tiitli saamiseks ei piisa ainult väga heast õppeedukusest ja hiilgavatest tulemustest aineolümpiaadidel − loevad ka silmapaistvad teod väljaspool õppetööd. Tänavustest lõpetajatest sai tiitli 15 noort. Selleks, et mahutada ära kõik 125 lõpetajat ja nende õnnitlejad, toimus lõpuaktus Jõhvi kontserdimaja suures saalis. MATTI KÄMÄRÄ
Enne küpsustunnistuste kätteandmist kutsuti ette noored, kes pälvisid silmapaistva õpilase tiitli. Selle tiitli saamiseks ei piisa ainult väga heast õppeedukusest ja hiilgavatest tulemustest aineolümpiaadidel − loevad ka silmapaistvad teod väljaspool õppetööd. Tänavustest lõpetajatest sai tiitli 15 noort. Selleks, et mahutada ära kõik 125 lõpetajat ja nende õnnitlejad, toimus lõpuaktus Jõhvi kontserdimaja suures saalis. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Jõhvi gümnaasiumi lõpetas  125 noort, kes alustasid oma gümnasisti teed kolme aasta eest uhiuues ümmarguse vormiga koolimajas, mis ehitati Ida-Virumaa esimesele ja seni ainsale riigigümnaasiumile.

Lõpetajate nimel kõne pidanud Siim Prave võrdles Jõhvi gümnaasiumi kodulähedase Grossi poega, kuhu on mugav minna palaval päeval jäätist ostma.

Paganama hea lend! 

Sealjuures tekivad Prave sõnul kahtlused, kas Rimis ei oleks olnud suurem jäätisevalik ja kas Selveris oleks võinud saada Partnerkaardiga täpselt sama jäätise hea õnnega soodsamalt. "Ikka! Aga mina läksin Grossi, sest see oli kodule lähemal ja minu kogemusele toetudes kindla peale minek," rääkis Prave, kes lõpetas Jõhvi gümnaasiumi kuldmedaliga, pälvis silmapaistva õpilase tiitli ja valiti aasta abituriendiks.

Tänavused lõpetajad lähevad ajalukku.

"Jõhvi gümnaasium hakkab saama saja-aastaseks. Gümnaasiumil on uus hoone ja meie oleme selle esimene lend. Ja paganama hea, nii et midagi vähemat kui väga suuri tegusid meilt oodata ei tasu!" lubas Prave.

11. lennu esindajana lõpetajate ette astunud Uljana Ivanova ütles, et näeb enda ees tulevasi arste, juriste, politseinikke, poliitikuid ja õpetajaid, kelle peale võib tulevikus alati loota.

Oma tuleviku arhitektid 

"Tahan soovitada teile, et te ei kardaks riskida, selle käigus eksida ja proovida veel kord. Ärge jookske raha järele, vaid tegelege sellega, mida teie süda soovib! Ärge minge kergema vastupanu teed! Näidake, kes on Jõhvi gümnaasiumi lõpetajad ja oma tuleviku arhitektid!" soovitas Uljana oma ellu astuvatele koolikaaslastele.

Seda, et Jõhvi gümnaasiumi õpilased on oma tuleviku arhitektid, kellele on valla kogu maailm, lubas juba vekslina välja Jõhvi riigigümnaasiumi esimene direktor Tarmo Valgepea.

Seda, et maailm on Jõhvi gümnaasiumi lõpetajate päralt, kinnitas oma kõnes ka praegune direktor Tatjana Ait.

"Lõppenud õppeaasta on olnud meile kõigile oluline ja tähenduslik. Esiteks tähistasime Eesti Vabariigi sajandat aastapäeva. Sel puhul toimus meie koolis palju üritusi, kus osalesite hästi aktiivselt. Mis kõige olulisem − sellel aastal lõpetab gümnaasiumi esimene päris meie oma lend. Õpilased, kes kolm aastat tagasi tegid teadlikult valiku tulla õppima uude majja. Ma tänan teid usalduse eest!" pöördus koolijuht päevakangelaste poole.

Ait meenutas, et esimene kooliaasta oli väljakutse kõigile. Alustati ilma garderoobita, klassides ei olnud tahvleid, vahel ka toole, aga nendest raskustest saadi koos üle ja see ühendas kooliperet.

"Tean, et te tundsite end koolis väga hästi, isegi peremehelikult. Teil on alati olnud väga palju ideid. Meile jäävad igaveseks mällu teie etteasted kooli üritustel. Olete väga andekad eri valdkondades. Olete kasutanud ja arendanud oma annet, esindades gümnaasiumi edukalt olümpiaadidel, konkurssidel ja spordivõistlustel. Paljud teist on olnud vabatahtlikud nii koolis kui ka mujal. Oleme saanud teile palju usaldada. Loodan, et tunnete, et saite siit eluks vajalike teadmiste ja kogemuste pagasi," ütles ta.

Järgmised riigigümnaasiumid Ida-Virumaal avatakse Kohtla-Järvel ja Narvas. Kohtla-Järve riigigümnaasium alustab õppetööd 1. septembril 2019. aastal. Kooli direktoriks valiti maikuus Irina Putkonen, kes siiani juhtis slaavi põhikooli. Riigigümnaasiumile ehitatakse uus nüüdisaegne õppehoone, kus on 300 õppekohta. Riigigümnaasiumi avamine Narvas on kavas 2022. aastal ja see on mõeldud 900 õpilasele.

VAATA KA pildigaleriid lõpuaktusest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles