Virumaa raudteeületuskohad on teisipäeval erilise tähelepanu all

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteeülesõit. PEETER LILLEVÄLI
Raudteeülesõit. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Eesti Raudtee, politsei ning turvafirma USS Security võtavad teisipäeval luubi alla Rakvere, Tapa, Tamsalu, Jõhvi, Narva, Kiviõli raudteeülekäigud- ja sõidud.

Sel aastal on raudteeülekäikudel ja -ülesõitudel juhtunud mitmeid raskete tagajärgedega õnnetusi, mille põhjusteks valdavalt tähelepanematus või ka igapäevaste liiklus- ja ohutusreeglite eiramine.

Liiklejate käitumisharjumuste muutmiseks ja raudteeohutusalase teadlikkuse kasvatamiseks viivad Eesti Raudtee, politsei ja USS Security 27. novembril läbi ühise aktsiooni, mille käigus võetakse kõrgendatud tähelepanu alla Virumaa raudteeülekäigu- ja sõidukohad

„Oleme oma heade partneritega nüüdseks jõudnud sarnast ohutusaktsiooni korraldada nii Põhja kui Lõuna-Eestis ja tulemused on selgelt näidanud vajadust sarnase tegevuse järgi. Meie sooviks on ennetada õnnetusi ning just seetõttu on mõistlik raudtee ületajatele meelde tuletada õiguspärane käitumine ülesõitudel ning ülekäikudel,“ ütles Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Reigo Loginov ütles, et liikluses peab olema äärmiselt tähelepanelik ning keskenduma vaid liiklemisele, olgu see jalgsi või sõiduki roolis.

„Raudtee ületamisel tuleb olla veelgi hoolsam, kuna tegu on suurte masinatega, mille pidurdusteekonnad on kordades pikemad ning kõrvalepõike võimalused lihtsalt puuduvad,“ sõnas Loginov. „Ülesõitudele on paigaldatud hoiatavad liiklusmärgid, foorid ja tõkkepuud, et liiklejate tähelepanu ja valvsust äratada. Siiski on väga oluline, et liikleja vaataks ja ka kuulaks, mis ümbruses toimub. Kõrvaklappidega või pilk nutitelefonis raudtee ületamine ei ole kindlasti turvaline, sest tagajärjed on väga rasked.“

Kokku on tänavu kümne kuuga juhtunud Eesti Raudtee taristul 18 õnnetusjuhtumit, milles sai viga 14 ning hukkus 7 inimest.

Soovitused jalakäijatele ja jalgratturitele:

* Ületada raudteed selleks ettenähtud kohas.

* Ole raudtee ületamisel tähelepanelik, tõsta pilk nutiseadmelt ja eemalda kõrvast klapid.

* Kui kuuled või näed rongi lähenemas, siis anna sellele teed.

* Lisaks tõkkepuu ja foori jälgimisele, veendu ka ise, et rongi ei tule.

* Raudteed ei tohi ületada ratta seljas, vaid tuleb ratas käe kõrvale võtta.

Soovitused sõidukijuhtidele:

* Suhtu austusega tõkkepuusse ja foori ning ära eira märguandeid.

* Punase fooritule ajal ei tohi raudteed ületada. Ka siis mitte, kui konkreetsel ülesõidul ei ole tõkkepuud.

* Tõkkepuuta ja foorita ülesõidul vaata mõlemale poole ja veendu, et rongi ei ole tulemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles