Riigikogu liige soovib Breiveli lahtilaskmist

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Breivel.
Riho Breivel. Foto: Peeter Lilleväli

Reformierakondlasest riigikogulase Arto Aasa arvates tuleks Ida-Viru maavanem Riho Breivel välja vahetada, kuna maavanema saamatuse tõttu roostetavad riigi raha eest ostetud bussid sadamas, mitte ei vea sõitjaid, ning maksumaksja raha lendab tuulde.

"Minister Kiisler võiks kiiremas korras vabastada ebapädeva Ida-Viru maavanema Breiveli. Maksumaksja raha põleb ja bussid roostetavad," kirjutas riigikogu majanduskomisjoni esimees Arto Aas teisipäeval Twitteris. Ta pidas silmas maavalitsuse korraldatud maakonnaliinide vedajate riigihanke venimist, mistõttu pole võimalik riigi poolt saastekvootide eest Ida-Viru jaoks soetatud 42 uut bussi kasutama asuda.

Eile kinnitas Aas Postimehele, et ei kavatse Breiveli väljavahetamiseks ise midagi ette võtta, sest maavanemate tööle võtmine ja töö korraldamine ei ole riigikogu liikmete pädevuses. "Aga ma tõsiselt palun, et regionaalminister uuriks neid asjaolusid, miks väga pikalt ei saada oma tööga hakkama ja kes selle eest vastutab," sõnas Aas.

Ta lisas, et kui töö on halvasti tehtud, siis peaks keegi vastutama. "Aga ma ei näe, et seda täna tehtud oleks," sõnas Aas.

Ida-Viru maavanem Riho Breivel rääkis teisipäeval Põhjarannikule, et bussihanke vaidlustamises oleks ebaõiglane süüdistada maavalitsust ja selle ametnikke. "Jah, meil on maanteeametiga selle hanke pärast nagistamist olnud, aga eks nii jõutakse paremate lahendusteni, kus arvestatakse nii kohalikke kui riigi huve," sõnas ta, lisades, et hanke väljakuulutamine ei viibinud mitte sellepärast, et maavalitsus poleks viitsinud oma tööd teha, vaid maanteeameti spetsialistid tegid hankedokumentidesse pidevalt täiendusi.

"Pealegi käib vaidlustamine kaasas peaaegu iga suurema hankega, mis Eestis toimub, ja mina ei saa maavanemana kuidagi takistada kellelgi oma seaduslikku õigust kasutada," sõnas ta.

Ida-Viru endine maavanem, reformierakondlasest riigikogu liige Rein Aidma sõnas, et Breiveli ametist vabastamine erakonnas praegu aktuaalne teema pole. Samas andis ta mõista, et sügisel, mil Breiveli ametiaeg täis saab, on tema võimalused jääda ametisse ka järgnevaks viieks aastaks peaaegu olematud. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles