Vallajuht: mind kahtlustatakse pistise võtmises

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Kivi sõnul on talle esitatud kahtlustused alusetud.
Toivo Kivi sõnul on talle esitatud kahtlustused alusetud. Foto: Peeter Lilleväli

Ametiseisundi kuritarvitamisega seoses kinni peetud ja täna hommikul vabadusse lastud Lohusuu vallavolikogu juht Toivo Kivi nimetab enda vastaseid kahtlusi alusetuteks.

«Mina lasti täna vabaks viis minutit enne kella kaheksat hommikut. Kell kaheksa oleks minu kinnivõtmisest täpselt 48 tundi täis saanud,» ütles Kivi Postimehele.

Tema sõnul lubasid uurijad veel eile õhtul, et laevad ta ööseks siiski koju. «Taheti, et ma võtaksin süü omaks ja kirjutaksin paberile alla. Kui ma keeldusin seda tegemast, siis pandi mind kambrisse tagasi.»

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude talitus võttis kümmekond aastat Lohusuu valda juhtinud Toivo Kivi kinni teisipäeva hommikul mehe enda kodus. Kodu läbiotsimise järel viidi minema pere arvutid.

Kivi kinnitas Postimehele, et tema väidetav ametiseisundi kuritarvitamine puudutab endise asfaltbetoontehase juhtumit, mille jääkreostuse likvideerimiseks andis keskkonnainvesteeringute keskus vallale 750 000 eurot toetust. Valla opositsioon süüdistab Kivi, et too lasi valla teedele vedada 780 tonni reostunud pinnast, mis ei kajastu aga valla dokumentatsioonis.

«Jah, laias laastus on kahtlustus sama, mis valla opositsiooni poolt riigikontrollile saadetud kirjas. Sisu sellel ei ole, see on endise vallavanema ja opositsiooni väljamõeldis,» ütles Kivi. «Selle loo taga on volikogu liikme Tarmo Tomsoni ja ärimees Paul Kärbergi (kohalikud suurettevõtjad – RB) soov mind ametist lahti kangutada.»

Kivi sõnul esitati talle ametlik kahtlustus pistise võtmises, kuid ta keeldus uurijaile sisulisi ütlusi andmast. «Ütlusi ei hakka ma andma enne, kui saan aru, mis toimub,» ütles mees.

Arestimajast vabanedes andis mees allkirja, millega kohustub kodust pikemaajalisest lahkumisest uurijaid teavitama. «Kui mul selles asjas tõesti süüd on, siis pean ma karistust kandma. See on selge,» rääkis Kivi. «Ainult, et see info mille põhjal politsei mind praegu kahtlustab, ei ole küll õige.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles