Nädalase vahe järel tuvastati ühel Ida-Virumaa elanikul koroonaviirus

Põhjarannik
Copy
Koroonaviiruse testid.
Koroonaviiruse testid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval tuvastati ühel välismaalt töölt naasnud Jõhvi valla elanikul koroonaviirus.

Terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikuse sõnul naasis see inimene eelmisel nädalal välismaalt töölt  ja tundis end halvasti. "Pühapäeval võeti temalt proov ja esmaspäeva hommikul tuli positiivne vastus," ütles ta.

Muusikus lisas, et haigestunud inimene on karantiinis ja  epidemioloogilisest seisukohast on tegu selge juhtumiga, kus lähikontaktsete ring on teada. "Eks selliseid nakatumisi inimeste puhul, kes naasevad välismaalt töölt koju, võib veel tulla. Neid on olnud nii Tartus kui Pärnus, aga ka siin Ida-Virumaal," ütles ta.

Ida-Virumaa viimasest suuremast nakatumise koldest Kiviõlist pole viimase nädala jooksul koroonaviirusesse haigestunuid lisandunud. "On hea, et viimased lähikontaktsete testid on kõik olnud negatiivsed," ütles Muusikus, märkides, et Kiviõli juhtumit veel lõpetatuks lugeda ei saa. "Seal esimestena haigestunutel peaks nüüd küll juba nakkusohtlik aeg möödas olema, aga neil, kellel viirus tuvastati alles üle-eelmisel nädalal, veel mitte."

Alates epideemia algusest on Ida-Virumaa elanikelt võetud 6684 koroonaviiruse proovi, millest positiivseks on osutunud 128 ehk 1,9 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles