Ahtme kunstide koolis asusid esimest korda õppima ka täiskasvanud

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Liina ja Andrei Ponomarjov astusid Ahtme kunstide kooli õppima koos ning valisid oma erialaks viiuli.
Liina ja Andrei Ponomarjov astusid Ahtme kunstide kooli õppima koos ning valisid oma erialaks viiuli. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonaviiruse levikust tingitud raskustest hoolimata on Kohtla-Järve kunstikoolid praeguse õpilaste arvuga rahul. Ahtme kunstide kool võttis tänavu vastu ka pilliõppest huvitatud täiskasvanuid.

Ahtme kunstide kooli direktor Jana Unt ütles, et täiskasvanuharidust pakkuma ajendas neid linlaste endi huvi: eelmisel aastal küsiti korduvalt sellise võimaluse kohta. Naabritel Jõhvis on selline kogemus juba olemas ning nüüd otsustasid ka ahtmelased seda proovida. Esialgu on kirjas neli õpilast, kes tulid õppima viiulit, flööti ja kitarri, kuid nimekiri on endiselt avatud ning õpetajad on valmis veel mõned inimesed juurde võtma.

"Vanus pole piiratud ja sisseastumiseksameid ei ole, peamine on õpilaste soov ja õpetaja võimalus neile aega pühendada," sõnas direktor. "Tunnid toimuvad kaks korda nädalas ja lähenemine on individuaalne, sõltuvalt õpilaste võimetest ja võimalustest. Õppeaasta lõpus nad eksameid ei tee, küll aga demonstreerivad oma saavutusi meie kontsertidel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles