Festivalile "Station Narva" pääsevad vaid vaktsineeritud või kiirtesti läbinud külastajad

Erik Gamzejev
Copy
Station Narva
Station Narva Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Festivalile "Station Narva" lubavad korraldajad vaid vaktsineeritud või kohapeal kiirtesti läbinud külastajaid.

Kõigil vähemalt 12aastastel külastajatel peab olema vaktsineerimist kinnitav tervisesertifikaat, mis tõendab koroona vastu vaktsineerimist, viiruse läbipõdemist või negatiivset testi. Sertifikaat kehtib koos isikut tõendava dokumendiga. Alaealiste puhul saab lapsevanem patsiendiportaalis (www.digilugu.ee) tõendi testitulemuse või läbipõdemise tõendamiseks tellida.

Festivalipassi või päevapileti omanikud, kel tervisesertifikaati pole, peavad Narva linnusesse kontsertidele pääsemiseks tegema sissepääsu juures tasuta kiirtesti. Tulemuse teadasaamiseks kulub 10-15 minutit.

"Midagi pole teha, korraldajatena me vastutame selle eest, et festival mööduks turvaliselt," põhjendas festivali kommunikatsioonijuht Ingrid Kohtla sellist korda. Ta lisas, et samad nõuded kehtivad ka korraldajatele endile ja artistidele.

Narva haigla toob neljapäevast kuni laupäevani festivalile linnuse juurde ka vaktsineerimisbussi, kus süstitakse Pfizeri vaktsiini.

Selleks, et saaks tavapärase elu juurde naasta ja ka edaspidi muusikaüritusi korraldada, on "Station Narva" peakorraldaja Helen Sildna sõnul oluline, et võimalikult suur hulk inimesi saaks vaktsineeritud.

Festivali "Station Narva" kontserdid toimuvad 6. ja 7. augustil Narva linnuses. Ingrid Koitla sõnul ootavad korraldajad mõlemal päeval ligikaudu tuhandet külastajat. Narva linnuses seatakse pealava põhjaõue hoovi, väiksemad lavad on linnuse siseruumides. Lisaks on kavas öised kontserdid Narva jõe ääres paiknevas klubis Ro-Ro.

Festivalil astub kahel päeval üles ligikaudu paarkümmend artisti, teiste seas Islandi bändid GusGus ja Vök, Briti muusik Roni Size, Venemaa bänd Aigel, Eesti muusikud Sven Grünberg, Vaiko Eplik ja paljud teised.

Festivali raames toimuvad ka ettevõtluspäev, avalikud vestlused, linnaekskursioonid, seiklusretk Kudruküla daatšadesse, narvapärane hommikusöök ja linnalavakontserdid.

Ida-Virumaa on praegu üks madalama nakatumistasemega maakondi, kuid Eestis on koroonaviiruse levik taas tõusuteel. Terviseamet teatas kolmapäeval, et mitmetel üritustel osalemisega seoses on Eestis tekkinud üheksa kollet ja neis on haigestunud kokku 166 inimest. Mitmed kolded on hiljuti tekkinud ning on tõenäoline, et neisse lisandub haigestunuid veel. Üritustest osavõtjad on üldjuhul eri piirkondadest ning selle tagajärjel kandub haigus Eesti eri piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles