EKRE-l ei õnnestu küsitluste suuri toetusprotsente Ida-Virumaal heaks valimistulemuseks vormida

Erik Gamzejev
Copy
EKRE on oma valimisplakati üles pannud ka Kohtla-Järve Ahtme linnaosas. Et aga Kohtla-Järvel on EKRE nimekirjas vaid viis kandidaati ehk palju kordi vähem kui konkurentidel, on seal 5 protsendi künnise ületamise võimalused õhkõrnad.
EKRE on oma valimisplakati üles pannud ka Kohtla-Järve Ahtme linnaosas. Et aga Kohtla-Järvel on EKRE nimekirjas vaid viis kandidaati ehk palju kordi vähem kui konkurentidel, on seal 5 protsendi künnise ületamise võimalused õhkõrnad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Küsitluste põhjal on EKRE tõusnud üheks suurema toetusega erakonnaks Ida-Virumaal, kuid eelolevatel kohalikel valimistel pääsevad nende nimekirjadest volikogudesse vaid üksikud kandidaadid.

EKRE tõusmist Ida-Virumaal ülekaalukalt kõige populaarsemaks erakonnaks näitas nädala alguses avaldatud, ERRi tellimusel tehtud Turu-uuringute ASi küsitlus. Selle põhjal toetas EKREt Ida-Virumaal 41 protsenti küsitletutest. Palju aastaid Ida-Virumaal mäekõrguselt teistest üle olnud Keskerakonna toetus oli 26 protsenti. Reformierakonna toetajaid oli 14 ja Eesti 200 toetajaid 12 protsenti.

Sama küsitlusfirma kõigi tänavu tehtud küsitluste tulemuste keskmise põhjal on Keskerakonna ja EKRE toetusprotsendid lähedased: esimesel 28 ja teisel 27. Seejuures on viimastel kuudel EKRE toetus kasvanud, aga Keskerakonnal püsinud samas suurusjärgus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles