VIDEO JA PILDIGALERII Jõhvi mihklilaadal oli tänavu varasemast rohkem ostjaid, müüjaid ja poliitikuid

Põhjarannik
Copy
Otse loomulikult oli laada tõmbenumber see, mis värske ja nõudis suhu pistmist.
Otse loomulikult oli laada tõmbenumber see, mis värske ja nõudis suhu pistmist. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval võõrustas Jõhvi taas mihklilaata, mida peeti juba kaheteistkümnendat aastat. Iga aastaga haarab sündmus aina suurema ala: kes varem piirdus kolmemeetrise letiga, tuli seekord kohale kaks-kolm korda suurema pinnaga.

"Üle saja müüja on kindlasti. Kui valimisnimekirjade telgid maha arvata, pole juurdekasv suur, lihtsalt enamik varasemaid osalejaid on kohal, kuid broneerinud suurema pinna kui esimestel kordadel," ütles Anne Uttendorf korraldustoimkonnast.

Huvi Jõhvi mihklilaadal kauplemise vastu on nii suur, et kohati oli ringiliikumine vaevaline. Ning kaupmeeste pakutav − olgu siis istikud, aiasaadused, käsitöö või midagi muud − on siinsele rahvale meelt mööda. Nagu ka tasuta raamatute laat, kirikukontsert ja mitmesugused muud lõbustused.

Kõige kõrgemal peoplatsi kohal hõljusid seekord erakondade õhupallid. Paljud eelseisvatel valimistel Jõhvi volikogusse pürgijaid olid kehastunud kokkadeks, et rahvale kõhu kaudu tõestada, et just nemad peavad järgmistel aastatel siinset poliitsuppi keetma. Valijatel on pakutud pannkookide ja hernesupi pealt siiski raske öelda, millist gurmeed või rokka peab siinne rahvas järgmisel neljal aastal helpima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles