Volikogu esimehe vahetamine läheb Kohtla-Järve linnale maksma üle 40 000 euro

Erik Gamzejev
Copy
Riina Ivanova oli Kohtla-Järve volikogu esimees kaheksa aastat.
Riina Ivanova oli Kohtla-Järve volikogu esimees kaheksa aastat. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavolikogu endine esimees Riina Ivanova saab kuue kuupalga suuruse hüvitise.

Et Ivanova palk oli 4320 eurot, siis ulatub hüvitis ligemale 26 000 euroni. Lisaks saab ta hüvitist ka eelnevatel aastatel kasutamata puhkuse eest ning see ulatub üle 6000 euro. Koos sotsiaalmaksuga läheb Ivanova koguhüvitis Kohtla-Järve maksumaksjatele maksma üle 43 000 euro.

Ivanoval vedas, et viimaste kohalike valimiste tulemuste väljakuulutamine kaebuste tõttu venis. Kui tulemused oleks kinnitatud seitse päeva varem, oleks Ivanova staaž volikogu esimehena jäänud alla kaheksa aasta ja sel juhul saanuks ta arvestada vaid kolme kuupalga suuruse hüvitisega. Et nüüd jõudis ta olla ametis nädala võrra kauem kui kaheksa aastat, kasvab tema hüvitise suurus kahekordseks ehk kuue kuupalga suuruseks. Kohtla-Järve linnale tähendab see rohkem kui 17 000 euro suurust lisakulu.

Samal ajal tuleb Kohtla-Järvel iga kuu maksta 4320 euro suurust palka uuele volikogu esimehele, Keskerakonna nimekirjas kandideerinud ja valimistel 120 häält noppinud Tiit Lillemetsale.

Riina Ivanova kandideeris samuti Keskerakonna nimekirjas ja sai 199 häält. Tema tagandamist volikogu esimehe ametis nõudis Reformierakond, kellega oli Kohtla-Järvel ainuvõimu kaotanud Keskerakond on moodustamas võimuliitu. 

Kohtla-Järve volikogu opositsiooniliidri Eduard Odinetsi hinnangul on Kohtla-Järvel volikogu esimehele palga maksmine toimunud alusetult. Volikogu on küll kinnitanud volikogu esimehe tasu, ent pole teinud otsust, et volikogu esimehe amet on palgaline, mistõttu kavatseb Odinets hüvitise maksmise vastu seista.

Volikogu otsustab hüvitise makmise eeloleval esmaspäeval kavas oleval istungil. Linnavalitsuse liikmete ametisse määramist päevakorras ei ole, sest võimuliidus moodustavad Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit Progress valisid küll sel nädalal linnapeaks parteitu Toomas Naela, kuid pole saanud kokkuleppele, kui palju abilinnapea kohti uues linnavalitsuses tuleb ja kes need saavad.

Kolm osapoolt ei ole sõlminud koalitsioonilepingut, kuid nii volikogu esimehe kui ka linnapea valimistel on nende 16 häält pidanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles