Narva sai teisel katsel endale volikogu esimehe

Ilja Smirnov
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogu uueks esimeheks valiti õpetaja ning endine politseinik Vladimir Žavaronkov Katri Raigi valimisliidust. 

Teiipäeval, 11. jaanuaril toimunud volikogu istungil andis oma hääle Eesti 200 nimekirjas kandideerinud Žavoronkovi poolt 31 volikogu liikmest 17.

Keskerakonna kandidaat Mihhail Stalnuhhin sai 10 häält.  

Uus volikogu esimees tuli valida pärast seda, kui eelmine volikogu esimees Katri Raik asus mullu 23. detsembril linnapeaks.

 Samal päeval püüti volikogu esimeheks valida ka Žavoronkov, kuid tal jäi valituks saamisest üks hääl puudu. Sellest ajast on koalitsiooni kuuluv fraktsioon Narva Tulevik, mida seni juhtis Žavoronkov, saanud Keskerakonnast liikmeid juurde. Narva Tuleviku moodustati kahe saadiku eestvõttel, kes pääsesid volikokku Eesti 200 nimekirjas ning tegid koalitsiooni Katri Raigi nimekiraga. 

45aastane Vladimir Žavoronkov töötab alates 2015. aastastNarva Kesklinna gümnaasiumi ajaloo ning ühiskonnaõpetuse õpetajana. Aastatel 1998-2007 oli ta politseiuurija, 2007-2013 aga maksu- ja tolliameti uurimisosakonna uurija. 

Lapsest saadik on Žavoronkov harrastanud malemängu ning omab males rahvusvahelise meistri tiitlit ja kuulub Eesti maleliidu juhatusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles