Jõhvi gümnaasium kinkis Eestile ühistantsu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Jõhvi gümnaasium tähistas Eesti sünnipäeva, esitades terve kooliga tantsu, mille lõi kooli kehalise kasvatuse õpetaja Natalja Šabartšina.

Õpetaja ja tantsustuudio Dancebox asutaja Natalja Šabartšina sõnul sündis Eesti sünnipäevaks loodud tantsu koreograafia kahe päevaga. "Pidin mõtlema sellele, et sammud oleksid lihtsad, aga et tantsu oleks ka ilus vaadata. Õpilased õppisid selle ära ühe tunniga."

Ühistantsus kasutatud laulud valis ta koos kolleegidega. "Erika Prave (eesti keele ja kirjanduse õpetaja − toim.) saatis mulle oma valiku ja otsisin ka ise. Mõte oli panna kokku tänapäevased eesti lood, mis noortele meeldivad," rääkis Šabartšina.

Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait ütles väliaktusel, et Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisega väärtustame oma riiki, oma iseseisvust ja vabadust.

"Sellel päeval mõtleme kõik oma riigi väärtusele, sellele, mida Eesti meie jaoks tähendab. Eesti on riik, kus igaüks saab kasutada oma võimeid ja andeid iseenda, oma pere ja kogukonna heaks. Eesti on turvaline koht. Meie inimesed hoolivad üksteisest ja hoolivad riigist. Ja riik hoolib ka meist."

Jõhvi gümnaasiumi aktusel osalesid lisaks kooliperele Kalevipoja lasteaia mudilased − tulevased gümnasistid. Nad elasid kaasa ühistantsule ja tõid külakostiks kaasa mõned laulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles