VIDEO ja GALERII ⟩ Päiksesetõusul kerkis sinimustvalge lipumasti Valaste joa juures

Erik Gamzejev
Copy
Eesti sünnipäeva varahommikul Valastele kogunemise traditsioon sai Ida-Virumaal alguse 19 aastat tagasi, mil osad sel pildil olevad noored polnud veel sündinudki.
Eesti sünnipäeva varahommikul Valastele kogunemise traditsioon sai Ida-Virumaal alguse 19 aastat tagasi, mil osad sel pildil olevad noored polnud veel sündinudki. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Ida-Virumaa inimesed kogunesid 19. aastat järjest Eesti sünnipäeva hommikul lipu heiskamise tseremooniale põhjarannikule Valastele.

Tugevas tuules kerkis Eesti lipp koos päikesetõusuga kell 7.22  Valaste joa kõrval pankrannikul asuva lipumasti otsa Eesti hümni saatel, mille esitas Pipi Triinu Nõmmiste. Tantsurühm Viis Tähte näitas oma nüüdisaegset tõlgendust Kaera-Jaanist.  

Kaitseliidu Alutaguse maleva juhatuse liige Kalev Naur ütles, et ajal, mil Venemaa alustas sõda Ukraina vastu on Eesti kaitstud tugevamalt kui kunagi varem. "Aga selle eest me peame olema tänulikud ka nendele poliitikutele, kes tegi ainuõigeid otsuseid, et me astusime NATOsse ja Euroopa Liitu. Me tahame nagu ka kõik teised Euroopa rahvad olla vabad ja iseseisvad ja teha oma riigis seda, mida me ise tahame. Elagu vaba ja iseseisev Eesti! Elagu Eesti rahvas ja kõlagu see ilus eesti keel igavesti siin põhjarannikul!" ütles Naur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles