Kliimaaktivistid pole õlitehase ehitust peatanud, kuid on muutnud selle kallimaks

Erik Gamzejev
Copy
Andrus Avaste seisab kerkiva õlitehase juures. Praeguseks on paigaldatud 18 meetri kõrgusele platvormile tehase retort, milles põlevkivi ja plastijäätmed õliks kuumutatakse.
Andrus Avaste seisab kerkiva õlitehase juures. Praeguseks on paigaldatud 18 meetri kõrgusele platvormile tehase retort, milles põlevkivi ja plastijäätmed õliks kuumutatakse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kliimaaktiviste ühendaval MTÜ-l Loodusvõlu ei ole õnnestunud ära hoida Eesti Energia uue õlitehase ehitamist, kuid kohtuvaidluse tõttu lükkus edasi ehituse algus ning see toob kaasa lisakulud.

Tartu ringkonnakohus ei rahuldanud sel nädalal MTÜ Loodusvõlu kaebust, vaidlustamaks Narva-Jõesuu linnavalitsuse otsust, millega anti ehitusluba õlitehase püstitamiseks.

MTÜ Loodusvõlu väitis kohtumenetluses, et õigusvastane on ka õlitehaste ja järeltöötluskompleksi rajamise ette näinud detailplaneering. Ringkonnakohus asus seisukohale, et õlitehase käitamisega ei ületata inimesele ohtlikuks hinnatud ühendite ja osakeste piirväärtust keskkonnas. Kaebaja poolt esile toodud võimalikud probleemid keskkonnamõjude hindamisel puudutavad õlitehase käitamisel, mitte ehitamisel avalduvaid mõjusid. Õlitehase käitamisest tingitud keskkonnamõjusid on kohtu meelest asjakohane hinnata tehase käitamiseks nõutava keskkonna kompleksloa taotlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles