Riik on valmis sulgemisohus Lüganuse kooli oma rüppe võtma

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lüganuse kooli saatus on sel aastal olnud väga kurviline. Kui märtsis otsutas volikogu kooli sulgeda, siis peagi peatas kohus sulgemisotsuse, kuni lastevanemate kaebuse asjus pole lõplikku lahendit. Paralleelselt aga soovis kogukond, et riik võtaks kooli endale. Nüüd hakkabki volikogu üleandmist arutama.
Lüganuse kooli saatus on sel aastal olnud väga kurviline. Kui märtsis otsutas volikogu kooli sulgeda, siis peagi peatas kohus sulgemisotsuse, kuni lastevanemate kaebuse asjus pole lõplikku lahendit. Paralleelselt aga soovis kogukond, et riik võtaks kooli endale. Nüüd hakkabki volikogu üleandmist arutama. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui eelmine haridus- ja teadusminister Liina Kersna oli seisukohal, et sulgemisohus Lüganuse kooli pole otstarbekas riigistada, siis kuu aega tagasi sellesse ametisse asunud Tõnis Lukas lubab riigistada nii Lüganuse kui kaks Kiviõli kooli.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas kirjutas oma sotsiaalmeediapostituses, et sel nädalal kohtusid haridus- ja teadusministeeriumi esindajad ning Lüganuse valla juhid. "Riigil on soov toetada Lüganuse valla (k.a Kiviõli linn) koole sama jõuliselt, kui on investeeritud juba teistesse Ida-Virumaa suurematesse keskustesse: Narva, Sillamäele, Kohtla-Järvele, Jõhvi. Oleme valmis ka siin koolivõrgu korrastamise nimel õppetingimustesse investeerima ja nii Lüganuse kui Kiviõli koolid kokkuleppel riigistama," teatas ta.

Lüganuse kool jääb

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles